Arkitektkopia investerar i nytt IT-stöd

PUBLICERAD: 23 april 2015
UPPDATERAD: 14 november

Arkitektkopia har tecknat ett avtal med EVRY One avseende bland annat implementeringen av den senaste versionen av affärssystemet Microsoft Dynamics NAV, inklusive branschlösningen PrintVis. Det nya IT-stödet förväntas bidra till effektiviseringar och bättre förutsättningar att planera och följa upp försäljning samt produktion. Avtalet har ett ordervärde om cirka 4 MSEK.

Med det nya affärssystemet och PrintVis får Arkitektkopia en lösning som är specifikt anpassad för den grafiska branschen och företagets egna processer. Bland annat förväntas det bli enklare och gå snabbare att kalkylera jobb, följa upp verksamheten och kommunicera tydligt. PrintVis är en vertikal lösning som baseras på Microsoft Dynamics NAV och underlättar administrativa processer och flöden vid exempelvis kalkylering, orderbearbetning, fakturering och återrapportering.

– Med en affär som går mot komplexa, fragmenterade processer krävs ett flexibelt IT-stöd som snabbt kan anpassas utifrån våra kunders behov. Vi ser inte minst hur den nya lösningen kommer att effektivisera vårt arbete med orderhantering och produktion, säger Lennart Gabrielsson, produktionschef och CIO, Arkitektkopia.

– Det är alltid roligt att få arbeta med en kund som bidrar med både engagemang och stor kompetens. Arkitektkopia är en stor, väl etablerad aktör och det är förstås en framgång att vi nu fått förtroendet att leverera en helhetslösning som kan bidra till företagets fortsatta framgång, säger Janko Lind, vd, EVRY One Graphic Solution.

Läs vidare

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449