Nya insikter på Designdagen 2015

PUBLICERAD: 29 april 2015
UPPDATERAD: 14 november

Design-small
Upptrappningen av det årliga Svenska Designpriset börjar med Designdagen 2015 som arrangeras både i Stockholm och i Göteborg.

Målgruppen är alla som arbetar med grafisk design och visuell kommunikation.

• Under temat ”Illustration” berättar Martin Bergström, illustratör och designer, om sina kreativa lösningar och hur han skapar mönster från idé till färdig produkt.

• I temat ”Digitalt” filosoferar Beata Wickbom, digital strateg, om begrepp som ”internet of things” där allt fler produkter får inbyggda sensorer såsom armband, nycklar, kläder osv. Design spelar en allt större roll men det har också blivit viktigt att mäta, testa och förstå beteendemönster. Beata Wickbom pratar även om hur man inom designarbetet i b2b bygger in belöningssystem och gamification.

• I temat ”Typologi” ställs bland annat frågan ”Hur fungerar klassisk typsnittsdesign i en digital värld”? Stefan Hattenbach, typsnittsformgivare/grafisk formgivare, berättar om sin vardag i en teknikutveckling som förändras snabbt. Han pratar också om hur val av typsnitt påverkar oss och visar exempel på egna typsnitt och typsnitt skapade speciellt för olika företag i Sverige och utomlands. Tillsammans med byrån Söderhavet har Stefan Hattenbach bland annat tagit fram Sveriges officiella typsnitt – Sweden Sans.

• Christel Coop, grafisk designer och analytiker, kommer att ge svar på frågan om vad vi ser och varför under temat ”Bild”. Genom forskning om hur ögat och hjärnan fungerar kan många av frågetecknen rätas ut. Kunskap på området öppnar för nya perspektiv i bild, design och presentationsteknik.

Tid & plats:
Stockholm, 22 maj, Moderna Museet, kl. 9.30 – 16.00.
Göteborg, 29 maj, Rubinen Avenyn, kl. 9.30 – 16.00.

Anmälan görs på:
http://www.batteri.se/designdagen

Läs vidare

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1