Antalis köper Paperlinx UK

PUBLICERAD: 7 maj 2015
UPPDATERAD: 14 november

Antalis har köpt Paperlinx förpackningsverksamhet i Storbritannien. Storleken på affären uppgår till 80 miljoner pund, enligt Printweek.

Verksamheterna som ingår i förvärvet är; 1st Class Packaging i Northampton, Donington Packaging Supplies i Spalding samt Parkside Packaging i Coventry.

– Vi var intresserade från dag ett. Vi tittade på alla de möjligheter Paperlinx hade att erbjuda, och hade omfattande diskussioner med Deloitte. Men det var de här tre företagen som vi verkligen var intresserade av, säger Davis Hunter, vd för Antalis som bekräftar att det inte finns några planer på omedelbara namnbyten även om företagen kommer att stämplas som är en del av Antalisfamiljen.

Paperlinx är en internationell leverantör av finpapper, industriförpackningar och utrustning för skyltmaterial och storformat, samt förbrukningsvaror och system.
Koncernen, som bildades år 2000 efter en uppdelning av Amcor, sålde sin pappersproducerande verksamhet 2009 till japanska Nippon Paper Group.

Idag äger Paperlinx grossistföretag i 20 länder. I Storbritannien och Europa verkar företaget under varumärket Paperlinx. I Kanada, Australien, Nya Zeeland och Asien kallar de sig Spicers.
Paperlinx sysselsätter cirka 4000 personer och huvudkontoret ligger i Melbourne, Australien.

Läs vidare

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Senaste nytt

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Riso satsade allt på ett starkt kort

Riso lät sin nya snabba bläckstråleskrivare Riso Valezus T1200 spela den självklara huvudrollen i sin monter. Tillverkaren vill fylla ett hål på marknaden utanför segment som laser och toner. Det var första gången som modellen T1200 visades för den skandinaviska publiken.
DSC_4959