Grafkom sprängde alla gränser

PUBLICERAD: 7 maj 2015
UPPDATERAD: 14 november
grafkom_2015
Ulf Sunnberg och Ola Karlsson.

Med 160 anmälda till Grafkom nätverkets vårmöte blev det än en gång rekorddeltagande. Det var dubbelt upp mot höstmötet i Borås och nästan tre gånger så många som i Nyköping för ett år sedan.

Bakom programmet står Ulf Sunnberg och Ola Karlsson, som packat ihop två inspirerande dagar med flera parallella spår:

– Oavsett om deltagaren kom från mjukvara eller grafiska branschen, så pratade alla om den mobila revolutionen, säger Ola Karlsson. Oavsett om man förstår den mobila potentialen – eller inte – så förstår man att det är något man måste ha med i sin strategi.

Alex Jonsson
Alex Jonsson

– Vi måste tänka på nya sätt, säger Ulf Sunnberg. Även om Erik Mauritzon påpekade att han bara vill driva tryckeri, så påpekade han att det är viktigt att kommunikationen måste fungera i förhållande till de mobila enheterna.

 

Ola Karlsson och Ulf Sunnberg har redan börjat arbetet med höstens konferens, som blir den 4-5 november i Malmö. Både EO Grafiska och Exakta är klara som talare och från nästa vecka kan man gå in och anmäla sig.

 

Läs vidare

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Papyrus visade upp wrappingfolier och ny canvas av plast från haven

Papyrus som riktar sig till hela den grafiska branschen visade bland annat upp sina wrappingfolier  som tagits fram efter intervjuer med användare. De visade också en canvas av återvunnen plast från haven.
F4725B8D-C27F-464C-A8DD-2F9F1652B6E6

Sign&Print-mässan har öppnat

2023 års upplaga av Sign&Print Scandinavia har nu slagit upp portarna. Under tre späckade mässdagar bjuds det på ett pärlband av produktlanseringar, intresseväckande seminarier och dessutom ska Sveriges bästa wrappare koras.
Fasad+flaggor2_S&P2023

"Roligt att få höra hur det går för våra medlemmar"

Fespa Swedens ordförande tycker att Sign & Print Scandinavia är ett sätt att både träffa medlemmar – och potentiella nya sådana. Föreningen framhåller också de personliga mötena som viktiga för att sprida kunskaper mellan branschkollegor.
Johan-Höckert-Fespa

Senaste nytt

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8