Ännu smartare med KM + NI

PUBLICERAD: 11 juni 2015
UPPDATERAD: 11 juni
Mats Pettersson från Konica MInolta och Magnus Lundgren från Network Innovation.
Mats Pettersson från Konica MInolta och Magnus Lundgren från Network Innovation.

Konica Minolta och Network Innovation har tillsammans rest runt och träffat företag som vill bli mer effektiva och jobba med smarta arbetsflöden. Med nätverkslösningar från NI Solutions och skrivare från Konica Minolta uppnås en hög grad av automatisering.

Under seminariedagen presenterade Mats Pettersson från Konica Minolta och NI Solutions produktchef Magnus Lundgren.

– Många har negativa uppfattningar om automatisering och förknippar det med en hotbild om jobb som försvinner i en dyr och komplicerad process, men automatiserade flöden för digitalproduktion kan snarare öka produktionen med den kompetens som redan finns på tryckeriet, menar Magnus Lundgren.

– Vårt mål med seminariet är att visa vår styrka som partner även på mjukvarusidan, säger Mats Pettersson på Konica Minolta. För de flesta kunder som har maskiner från oss så är det prepress som är flaskhalsen. Automatisering av flöden ökar produktiviteten markant.

 

Göran Olsson

Göran Olsson, Ägare Trycksakspecialisten

Vad förväntar du dig av dagens seminarium?

– Att lära mig lite nytt kring digitala tekniker och digitala flöden och hur man rationaliserar dem. Det ska också bli spännande att få höra om nya web to print-lösningar – vi har ju redan egna sådana, men vill ändå se vad som är nytt. Dessutom vill man ju se vad som komma skall, och vad av det som är intressant för oss som kund.

 

 

Peter Forsström

Peter Forsström, VD Bantorget Grafiska

Vad förväntar du dig av dagens seminarium?

– Att få input och titta mer på serverbaserad färgstyrning, samt nya web to print-lösningar. Vi vill utvecklas och bli mer digitaliserade hos oss, i och med att det skulle öka tillgängligheten ytterligare. Sen förväntar jag mig inspiration och att lära mig nya saker. Jag är mest intresserad av web to print-seminariet.

 

Läs vidare

Anmäl dig till "Wrap & Remix by Antalis"

Antalis lanserar en helt ny tävling utöver det vanliga, med helt fantastiska priser att vinna. Bl.a en ikonisk 1965 Ford Mustang 350GT V8, HP Latex 630 Print & Cut eller VIP biljetter för Formel 1 Grand Prix i Italien. Tävlingen pågår från 1/2 till 30/6 2024.
3-main

Livet på en pinne för Epson: Lanserar ny fotoskrivare

Epson lanserar en ny foto- och fine-artskrivare som ska höja standarden för användbarhet och kvalitet. Den nya A2-skrivaren är utformad för att uppfylla kraven hos professionella fotografer.
Epson-fotoskrivare

V-TAB köper KB-MEDIA

Halländska digitaltryckeriet KBMEDIA uppgår i V-TAB men kommer finnas kvar som eget varumärke. Förhoppningen är en stark fullserviceaktör i regionen.
v-tab kbmedia

ZetaDisplay köper österrikiskt digitalt skyltföretag

Det digitala skyltföretaget ZetaDisplay gör ännu ett storförvärv i och med köpet av Österrikiska Peakmedia. Malmöföretaget vill vara drivande i konsolideringar på den europeiska marknaden inom digital signage.
ZetaDisplay-web

Senaste nytt

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

TAG Reklam: "Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan"

TAG Reklam är en veteran bland Karlstads många profilföretag och uppnådde sin högsta omsättning senaste året 2022/2023. I sitt nattklubbssvarta showroom satsar de på minimalism för att underlätta för kunderna.
– Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan, säger Andreas Gustafsson, vd.
DSC_5547

Tryckcentrum växer digitalt genom förvärv

Tryckcentrum i Blekinge förvärvar Altefur Development och den 1 mars öppnas en ny avdelning som kommer att fokusera på digital kommunikation.
Tryckcentrum

Profilföretaget Printer gör satsning i Finland

Brover Group-ägda Printer, e-handlare inom reklam- och trycksaker, har verkat på den svenska marknaden under några år. Nu tar företaget steget över Östersjön och går in i grannlandet Finland.
Printer Finland