Ännu smartare med KM + NI

PUBLICERAD: 11 juni 2015
UPPDATERAD: 11 juni
Mats Pettersson från Konica MInolta och Magnus Lundgren från Network Innovation.
Mats Pettersson från Konica MInolta och Magnus Lundgren från Network Innovation.

Konica Minolta och Network Innovation har tillsammans rest runt och träffat företag som vill bli mer effektiva och jobba med smarta arbetsflöden. Med nätverkslösningar från NI Solutions och skrivare från Konica Minolta uppnås en hög grad av automatisering.

Under seminariedagen presenterade Mats Pettersson från Konica Minolta och NI Solutions produktchef Magnus Lundgren.

– Många har negativa uppfattningar om automatisering och förknippar det med en hotbild om jobb som försvinner i en dyr och komplicerad process, men automatiserade flöden för digitalproduktion kan snarare öka produktionen med den kompetens som redan finns på tryckeriet, menar Magnus Lundgren.

– Vårt mål med seminariet är att visa vår styrka som partner även på mjukvarusidan, säger Mats Pettersson på Konica Minolta. För de flesta kunder som har maskiner från oss så är det prepress som är flaskhalsen. Automatisering av flöden ökar produktiviteten markant.

 

Göran Olsson

Göran Olsson, Ägare Trycksakspecialisten

Vad förväntar du dig av dagens seminarium?

– Att lära mig lite nytt kring digitala tekniker och digitala flöden och hur man rationaliserar dem. Det ska också bli spännande att få höra om nya web to print-lösningar – vi har ju redan egna sådana, men vill ändå se vad som är nytt. Dessutom vill man ju se vad som komma skall, och vad av det som är intressant för oss som kund.

 

 

Peter Forsström

Peter Forsström, VD Bantorget Grafiska

Vad förväntar du dig av dagens seminarium?

– Att få input och titta mer på serverbaserad färgstyrning, samt nya web to print-lösningar. Vi vill utvecklas och bli mer digitaliserade hos oss, i och med att det skulle öka tillgängligheten ytterligare. Sen förväntar jag mig inspiration och att lära mig nya saker. Jag är mest intresserad av web to print-seminariet.

 

Läs vidare

Flexa utlovar innovativa lösningar

Flexa deltar på Drupa 2024 för första gången. Det italienska företaget ska visa innovativa lösningar inom skärning, laminering och rullskärning.
Easy-plus

V-Tab har gått i konkurs

Tryckerikoncernen V-Tab har gått i konkurs. 150 anställda är berörda.
FotoJet-(64)

Livet på en pinne för Epson: Lanserar ny fotoskrivare

Epson lanserar en ny foto- och fine-artskrivare som ska höja standarden för användbarhet och kvalitet. Den nya A2-skrivaren är utformad för att uppfylla kraven hos professionella fotografer.
Epson-fotoskrivare

V-TAB köper KB-MEDIA

Halländska digitaltryckeriet KBMEDIA uppgår i V-TAB men kommer finnas kvar som eget varumärke. Förhoppningen är en stark fullserviceaktör i regionen.
v-tab kbmedia

Senaste nytt

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)