Fräckast take-away vinner årets PIDA

PUBLICERAD: 11 juni 2015
UPPDATERAD: 14 november
PIDA-small
Champagneflaskor var ett av de vinnande bidragen i PIDA 2014.

Snart är det åter dags för designtävlingen PIDA, Packaging Impact Design Award, där studenter i Frankrike, Tyskland och Sverige ska utveckla nya förpackningskoncept.

Tävlingen, som arrangeras av BillerudKorsnäs, är ett försök att driva utvecklingen framåt inom förpackningsdesign och samtidigt skapa en mötesplats för industrin och skolorna.

Årets tema är ”Style And Smart On the Go”, det vill säga ett koncept kring mat ute på stan som utgår från trender, nya livsstilar och ökad medvetenhet om mat som konsumeras på väg till jobbet, gymmet, konserten eller matchen.

─ Årets tema binder samman flera tydliga trender. Livstempot ökar och ställer krav på hög tillgänglighet och förmåga att utnyttja tid. En annan trend är större efterfrågan på grönare, mer medveten och mer sofistikerad mat. Mosbrickans tid är förbi. Det man äter i farten ska vara gott, snyggt och funktionellt. I årets PIDA ska designstudenterna skapa ett koncept inklusive förpackningen där alla delar finns med, säger Agneta Rognli, Marketing Manager på BillerudKorsnäs.

Vinnarna i svenska PIDA presenteras på Fotografiska i Stockholm den 16 juni. Priser delas ut kategorierna ”Winner All Categories”,”Best Level of Shelf Impact”, ”Best Level of Innovation” och ”Best Level of User-friendliness”.
I samband med prisutdelningen arrangeras även ett seminarium med intressanta keynote speakers som delar med sig av sin kunskap i dagsaktuella ämnen.

Läs vidare

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Senaste nytt

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg