Skyltstället växer med SweProd Graphics

PUBLICERAD: 11 juni 2015
UPPDATERAD: 14 november

Skyltstallet-small

Franchisekedjan och skylttillverkaren Skyltstället, med huvudkontor i Borlänge, går samman med SwedProd Graphics.

– Tack vare sammanslagningen ökar vår tillverkningskapacitet betydligt. Maskinparken blir väsentligt större och vi sysselsätter mångdubbelt fler i produktionen. Nu kan vi i princip erbjuda alla typer av skyltar till alla typer av verksamheter direkt från egen tillverkning, säger Skyltställets Samuel Eriksson som fortsätter med sitt uppdrag som vd för det expanderade bolaget.

Med sammanslagningen flyttar tillverkningsenheten från Borlänge till Visby, där SweProds tillverkning är lokaliserad. Skyltställets produktionsenhet går från dagens 10 till 70 personer, säljkontorens personal oräknat och koncernens omsättning kommer att överstiga 100 miljoner kronor.

– Detta gör Skyltstället till den absolut största aktören i Skandinavien, samtidigt som vi behåller vår lokala prägel med säljkontoren ute i landet, säger Samuel Eriksson i ett pressmeddelande.

SweProd Graphics tillverkar emblem och skyltar till olika industriverksamheter, bland annat logotyperna till BMW. Cirka 40 procent av produktionen går på export.

Skyltstallet2-small

– Vi är mycket glada för affären med Skyltstället och ser att vi kommer att komplettera varandra mycket väl. SweProds produktion kombinerat med Skyltställets förmåga att sälja och bygga ett franchisenätverk ger oss något helt unikt, säger Henrik Svensson.

Skyltställets huvudkontor kommer även i fortsättningen att ligga kvar i Borlänge där de flyttar till nya lokaler.

Skyltstället startade 1985 som ett lokalt skyltföretag i Borlänge. År 2011 köptes företaget av de tre bröderna Samuel, Pontus och Rickard Eriksson med avsikten att bygga ett nytt koncept i skyltbranschen.

 

Läs vidare

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar Scandraft

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar viscom-återförsäljaren Scandraft med huvudkontor i Mölnlycke. Samtidigt blir Anders Trillkott vd för hela koncernen.
Anders Trillkott

Signcom startar inspirerande evenemangsserie

Den grafiska återförsäljaren Signcom startar en serie med sammankomster för att inspirera skylt- print- och dekortillverkare till utveckling. Första temat handlar om hur UV-print kan revolutionera företagens arbete med fönsterdekor.
Simon-Nyman

Han prisas för arbete med kompetensförsörjning

Grafiska företagen tilldelar läraren Roger Kristiansson 2023 års utbildningspris. Han får utmärkelsen för sitt engagemang för eleverna och branschens kompetensförsörjning.
Utbildning2

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R