Grizzly ökar kapaciteten med Durst

11856459_990172984368822_1004182051961055331_o

Björn Wahlberg, Grizzlys vd, framför nya Durst-maskinen.

Östersundsbaserade tryckeriet Grizzly blir det första i Europa att köpa in en Durst Rhotex 180TR. Den nya tygprintern kommer att öka deras sublimeringskapacitet tiofaldigt.

Varför just en Durst Rhotex 180TR?

– Vi köpte en Durst Rho P10 250 för två år sedan, och den investeringen baserade vi bland annat på miljövänlighet, säger Björn Wahlberg, vd på Grizzly. Den använder svanenmärkt bläck och produceras i Europa, vilket sparar på transporten som krävs för maskiner som produceras på andra sidan världen. Dessutom håller Durst-maskiner längre, vilket blir mer miljövänligt i längden än att köpa billigare maskiner som behövs bytas ut oftare.

– Vi har redan en aktiv sublimeringsavdelning, men det börjar bli konstgjord andning på de maskinerna vi har när vi har den mängd vi har idag, fortsätter Björn Vi skulle egentligen köpt en billig maskin att trycka flaggor och vepor med, men så föll blicken på denna Durst-maskin när vi besökte Fespa i våras. Vi fick även en jättebra genomgång av maskinen på ett fabriksbesök i Brixen, Italien i somras och vet sedan tidigare att Durst-printers är bra.

Hur ser hösten ut?

– Vi kommer gå från 12 kvadratmeter i timmen till 200, så det kommer bli skillnad i produktionstid, vilket är bra. Men vi kommer att fortsätta jobba med våra återförsäljare, som kommer ha tillgång till ännu fler högkvalitativa produkter från ännu en högkvalitativ maskin. Jag tror inte att det blir många i Sverige som köper in en sådan maskin, så det kommer bli spännande.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *