Grizzly ökar kapaciteten med Durst

PUBLICERAD: 25 augusti 2015
UPPDATERAD: 25 augusti
11856459_990172984368822_1004182051961055331_o
Björn Wahlberg, Grizzlys vd, framför nya Durst-maskinen.

Östersundsbaserade tryckeriet Grizzly blir det första i Europa att köpa in en Durst Rhotex 180TR. Den nya tygprintern kommer att öka deras sublimeringskapacitet tiofaldigt.

Varför just en Durst Rhotex 180TR?

– Vi köpte en Durst Rho P10 250 för två år sedan, och den investeringen baserade vi bland annat på miljövänlighet, säger Björn Wahlberg, vd på Grizzly. Den använder svanenmärkt bläck och produceras i Europa, vilket sparar på transporten som krävs för maskiner som produceras på andra sidan världen. Dessutom håller Durst-maskiner längre, vilket blir mer miljövänligt i längden än att köpa billigare maskiner som behövs bytas ut oftare.

– Vi har redan en aktiv sublimeringsavdelning, men det börjar bli konstgjord andning på de maskinerna vi har när vi har den mängd vi har idag, fortsätter Björn Vi skulle egentligen köpt en billig maskin att trycka flaggor och vepor med, men så föll blicken på denna Durst-maskin när vi besökte Fespa i våras. Vi fick även en jättebra genomgång av maskinen på ett fabriksbesök i Brixen, Italien i somras och vet sedan tidigare att Durst-printers är bra.

Hur ser hösten ut?

– Vi kommer gå från 12 kvadratmeter i timmen till 200, så det kommer bli skillnad i produktionstid, vilket är bra. Men vi kommer att fortsätta jobba med våra återförsäljare, som kommer ha tillgång till ännu fler högkvalitativa produkter från ännu en högkvalitativ maskin. Jag tror inte att det blir många i Sverige som köper in en sådan maskin, så det kommer bli spännande.

Läs vidare

Anmäl dig till "Wrap & Remix by Antalis"

Antalis lanserar en helt ny tävling utöver det vanliga, med helt fantastiska priser att vinna. Bl.a en ikonisk 1965 Ford Mustang 350GT V8, HP Latex 630 Print & Cut eller VIP biljetter för Formel 1 Grand Prix i Italien. Tävlingen pågår från 1/2 till 30/6 2024.
3-main

Livet på en pinne för Epson: Lanserar ny fotoskrivare

Epson lanserar en ny foto- och fine-artskrivare som ska höja standarden för användbarhet och kvalitet. Den nya A2-skrivaren är utformad för att uppfylla kraven hos professionella fotografer.
Epson-fotoskrivare

V-TAB köper KB-MEDIA

Halländska digitaltryckeriet KBMEDIA uppgår i V-TAB men kommer finnas kvar som eget varumärke. Förhoppningen är en stark fullserviceaktör i regionen.
v-tab kbmedia

ZetaDisplay köper österrikiskt digitalt skyltföretag

Det digitala skyltföretaget ZetaDisplay gör ännu ett storförvärv i och med köpet av Österrikiska Peakmedia. Malmöföretaget vill vara drivande i konsolideringar på den europeiska marknaden inom digital signage.
ZetaDisplay-web

Senaste nytt

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa

Storformatstryckeri gör rekordresultat

Oron för minskande volymer visade sig var obefogad. Storformatsspecialisterna Ackert Reklam gör sin högsta vinst på tio år. 
DSC_6055-2