Grizzly ökar kapaciteten med Durst

PUBLICERAD: 25 augusti 2015
UPPDATERAD: 25 augusti
11856459_990172984368822_1004182051961055331_o
Björn Wahlberg, Grizzlys vd, framför nya Durst-maskinen.

Östersundsbaserade tryckeriet Grizzly blir det första i Europa att köpa in en Durst Rhotex 180TR. Den nya tygprintern kommer att öka deras sublimeringskapacitet tiofaldigt.

Varför just en Durst Rhotex 180TR?

– Vi köpte en Durst Rho P10 250 för två år sedan, och den investeringen baserade vi bland annat på miljövänlighet, säger Björn Wahlberg, vd på Grizzly. Den använder svanenmärkt bläck och produceras i Europa, vilket sparar på transporten som krävs för maskiner som produceras på andra sidan världen. Dessutom håller Durst-maskiner längre, vilket blir mer miljövänligt i längden än att köpa billigare maskiner som behövs bytas ut oftare.

– Vi har redan en aktiv sublimeringsavdelning, men det börjar bli konstgjord andning på de maskinerna vi har när vi har den mängd vi har idag, fortsätter Björn Vi skulle egentligen köpt en billig maskin att trycka flaggor och vepor med, men så föll blicken på denna Durst-maskin när vi besökte Fespa i våras. Vi fick även en jättebra genomgång av maskinen på ett fabriksbesök i Brixen, Italien i somras och vet sedan tidigare att Durst-printers är bra.

Hur ser hösten ut?

– Vi kommer gå från 12 kvadratmeter i timmen till 200, så det kommer bli skillnad i produktionstid, vilket är bra. Men vi kommer att fortsätta jobba med våra återförsäljare, som kommer ha tillgång till ännu fler högkvalitativa produkter från ännu en högkvalitativ maskin. Jag tror inte att det blir många i Sverige som köper in en sådan maskin, så det kommer bli spännande.

Läs vidare

Flexa utlovar innovativa lösningar

Flexa deltar på Drupa 2024 för första gången. Det italienska företaget ska visa innovativa lösningar inom skärning, laminering och rullskärning.
Easy-plus

V-Tab har gått i konkurs

Tryckerikoncernen V-Tab har gått i konkurs. 150 anställda är berörda.
FotoJet-(64)

Livet på en pinne för Epson: Lanserar ny fotoskrivare

Epson lanserar en ny foto- och fine-artskrivare som ska höja standarden för användbarhet och kvalitet. Den nya A2-skrivaren är utformad för att uppfylla kraven hos professionella fotografer.
Epson-fotoskrivare

V-TAB köper KB-MEDIA

Halländska digitaltryckeriet KBMEDIA uppgår i V-TAB men kommer finnas kvar som eget varumärke. Förhoppningen är en stark fullserviceaktör i regionen.
v-tab kbmedia

Senaste nytt

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)