C.P. Bourg till Plockmatic

PUBLICERAD: 27 augusti 2015
UPPDATERAD: 14 november
cpbourg_plockmatic
Bo Larson och Mikael Eriksson, som gläder sig åt att börja sälja C.P. Bourg.

Plockmatic Document Finishing AB blir nu ny distributör av Bourgs efterbehandlingssystem för bookletmaking och limbindning. Det gäller såväl fristående system som onlinesystem kopplade till printrar. Det finns ett undantag, vilket gäller HP Indigo, där Visutech fortsatt ansvarar för försäljningen.

– Det betyder mycket för oss här på Plockmatic att C.P. Bourg visat oss detta förtroende säger Mikael Eriksson. Som företag har vi känt varandra under lång tid.

Bourg grundades 1962 som en återförsäljare och startade redan 1969 med egen tillverkning av maskiner för efterbehandling, företaget har nyligen genomfört ett generationsskifte.

Bourg är en av de ledande tillverkarna i världen och finns representerade på alla marknader.

Bourg tillverkar limbindare både för EVA och PUR samt bookletmakers med olika feederlösningar för offline bruk och för anslutning online till högvolymprintrar.

– Bourgs maskiner och system är avsedda för högre volymer än de produkter Plockmatic själva tillverkar vilket innebär att Bourg blir ett perfekt komplement i det högre produktionsintervallet, säger Mikael Eriksson.

– Precis som för Plockmatic så är all integrerad efterbehandling en viktig marknad för C.P. Bourg. De senares efterbehandling sitter i de större 150-sidors maskiner som Xerox släppt på senare tid. Plockmatics modeller sitter huvudsakligen på Ricoh, Xerox och Sharps modeller i 100-sidorsklassen.

– Genom att vi nu kan erbjuda marknaden båda företagens efterbehandlingslösningar så breddar vi vårt erbjudande och gör det enklare för digitaltryckarna i Sverige och Baltikum säger Mikael Eriksson.

Läs vidare

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Senaste nytt

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg