Innehållsrikt och internationellt Scanpack

PUBLICERAD: 8 september 2015
UPPDATERAD: 14 november

Nästan hälften av årets Scanpack-utställare är internationella, från bland annat USA, Turkiet, Japan, Taiwan och Jordanien. Totalt är 31 länder representerade på årets mässa – 220 av de ungefärliga 500 utställarna är internationella. Alla mässhallar på Svenska Mässan i Göteborg har hyrts ut.

– Vi har fullbokat till sista kvadratcentimetern, bekräftar Anna-Lena Friberg, affärsansvarig för Scanpack.

Fokus för mässan hamnar på de senaste nyheterna och innovationerna inom förpackningsteknik, design, material och maskiner.

– Jag vågar lova att årets mässa är den mest innehållsrika någonsin. Här finns designers med lysande idéer, spännande workshops och tidernas bästa seminarieprogram, säger Anna-Lena Friberg.

I år läggs också fokus på Save Food, som har skandinavisk premiär och har fått en egen avdelning på Scanpack. Initiativet kommer från Interpack i Düsseldorf, i samarbete med FAO, FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation, och UNEP, FN:s miljöprogram.

”Det samlade matsvinnet skulle kunna föda världens hungrande befolkning tre gånger om. Bättre förpackningar, som ökar hållbarheten och hämmar de processer som gör att livsmedel bryts ned, ökar förutsättningarna att minska svinnet. Med längre hållbarhet förenklas logistiken och därmed förutsättningarna att nå fram med livsmedel till svältande människor runt om i världen.” skriver Scanpack.

– Vi är oerhört glada för att kunna ta upp en hållbarhetsfråga, som i högsta grad handlar om mänsklighetens överlevnad, säger Anna-Lena Friberg. Det här är en fråga som berör alla, från global till lokal nivå.

Porträtt på Anna Lena Friberg och Pernilla Sandberg vid Scanpack mässan.
Porträtt på Anna Lena Friberg och Pernilla Sandberg vid Scanpack mässan.

Läs vidare

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1