Inform Cross Media House förvärvar

PUBLICERAD: 11 september 2015
UPPDATERAD: 14 november
Anders Lundin och Mikael Ericsson.
Anders Lundin och Mikael Ericsson.

Förvärvet för Inform Cross Media House innebär att de närmare dubblar både personalstyrka och omsättning. Företaget har köpt upp tryckeriet Litorapid Media, och i samband med förvärvet genomför de dessutom en organisationsförändring, och bildar koncernen Inform Cross Media Group.

– Vi har länge haft behov av en stor tryckpress, säger ägarna Anders Lundin och Mikael Ericsson. Framförallt för våra mer omfattande uppdrag för kunder som Royal Canin och Västtrafik. Så när möjligheten att förvärva Litorapid Media uppstod, ett företag med just denna utrustning och kapacitet, stämde plötsligt allt. Sammanslagningen innebär att vi nu har Göteborgsregionens bredaste utbud av högkvalitativa kommunikationstjänster, kombinerat med storskalig tryckkapacitet.

Läs vidare

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Senaste nytt

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)