Ny toppmodell från Canon

PUBLICERAD: 14 september 2015
UPPDATERAD: 14 september

Vart femte år presenterar Canon sin vision för den kommande femårsperioden. Samtidigt brukar det släppas nya maskiner. I början av oktober har det gått fem år och i Paris ska man bland annat presentera en hett efterlängtad 100-sidorsmaskin. Skrällen blir dock att även en arkmatad inkjet, med en osedvanligt hög hastighet, kommer att släppas.

294 sid0r A4 i minuten ska det gå att producera, med hjälp av inkjet, i nya Océ VarioPrint i300. Det är den arkmatade maskin som somliga fått se prototyp av, under namnet Niagara. Nio maskiner har hittills ställts ut runtom i världen och nu tycker Canon att det är dags för en officiell lansering. Maskinen, som trycker i format 353 x 500 mm, ska ses som ett alternativ till offset.

För de bredare segmenten av digitaltryckare är det snarare Imagepress C10000VP som de ska rikta blickarna mot. Med en upplösning på hela 2400 dpi i båda riktningarna, ett format på 330 x 487 mm och ett stort pappersutbud från 70 upp till 350 gram – så kommer det här att bli en maskin som går hem i stugorna. Dessutom kan den, redan från starten, utrustas med ett stort urval av efterbehandlingsutrustning.

– C10000VP-serien vänder sig till såväl grafisk bransch som till inhouse-tryckerier. Dessa efterfrågar allt oftare större produktionsvolymer, utan att behöva kompromissa på kvaliteten, säger produktchef Niklas Nilsson på Canon Svenska.

– Serien sätter nya standarder för bildkvalitet och produktivitet genom tekniska innovationer som ökar produktiviteten, ger konsekvent hög utskriftskvalitet, noggrannare registrering samt flexibel media hantering och efterbehandling.

Läs vidare

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Snabb DTF-affär: ”Funderade bara en halvtimme”

Reklamlabbet i Glasriket hade i några år funderat på att uppgradera sitt textiltryck. När de fick höra talas om Mimakis DTF-lösning slog de till direkt. Företaget har även utökat med fler maskiner – och personal.
RL Fredrik Sara 2

Framtiden för SPG: "Nu accelererar vi igen"

Det har varit lite tyst kring Scandinavian Print Group (SPG) på sistone. Det finns en förklaring till det – och det kommer att hända saker framöver.
Esben_Mols_Kabell

Senaste nytt

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Snabb DTF-affär: ”Funderade bara en halvtimme”

Reklamlabbet i Glasriket hade i några år funderat på att uppgradera sitt textiltryck. När de fick höra talas om Mimakis DTF-lösning slog de till direkt. Företaget har även utökat med fler maskiner – och personal.
RL Fredrik Sara 2