Dantex lanserar nytt tillsammans med JF Machines

PUBLICERAD: 23 september 2015
UPPDATERAD: 14 november

PicoColour

Tillsammans med JF Machines Limited, JFM, som nu är en del av Dantex Group, lanserar Dantex Picocolour II, en digital UV-inkjethöghastighetsskrivare för etiketter. Den nya skrivaren kommer att visas på Label Expo Europe 2015.

JF Machines har producerat Picocolor-etikettskrivare sedan starten för 25 år sedan, och kommer att fortsätta utveckla sortimentet som den del av Dantex Group.

Dantex, som redan är en specialleverantör av vattenlösliga fotopolymerplåtar och bearbetningsutrustning, vill bryta sig in på digitaltrycksmarknaden och ska nu ta sitt eget sortiment av digitala tryckpressar till markanden. JFM kommer nu att bli Dantex Groups forsknings- och utvecklingscenter för digitaltrycksutveckling.

– Dantex omfattande kunskap om etikettbranschen tillsammans med deras stora kundbas och försäljnings- och tjänsteinfrastruktur är vad JFM behövde för att marknadsföra vår redan populära produktportfölj, samt för att påskynda våra forsknings- och utvecklingsinsatser för att skapa allt mer avancerade maskiner, säger John Furley, som tillsammans med Joanna Furley grundade JFM. Jag är övertygad om att våra långvariga kunder, liksom vår personal, kommer att trivas tillsammans med Dantex-teamet. Vi är mycket nöjda med detta djärva steg framåt för JFM.

Läs vidare

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Canon inför Drupa: ”Nu kommer ju allt!”

Canon presenterar teknik- och affärsinnovationer på Drupa och har en lång rad nya skrivare att visa upp.
Matteus-Celinski

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)