Bong repar sig

PUBLICERAD: 28 september 2015
UPPDATERAD: 14 november

ColdSeal_Self-adhesive_Corrugated

Kuverttillverkaren Bong har strukturerat om i organisationen, och det har enligt företaget medfört en tuff period. Nu säger de dock att de är på banan igen. De vann guld i årets Svenska Designpriset för sin kampanj ”En kuverthistoria på liv och död”, och lanserat en ny produkt som de menar är revolutionerande.

– Hela branschen har gått igenom en svår period, berättar Henrik Wahlgren, senior ekonomichef på Bong. Det är helt naturligt att vi människor använder färre kuvert när samhället blir mer digitaliserat. Nu har vi strukturerat om i företaget och står mer lämpade för framtiden. Vi människor kommer fortfarande att vilja skicka fysiska saker till varandra. Samtidigt växer e-handeln och behöver smarta och miljövänliga förpackningslösningar från oss. Därav att vi även börjat producera presentpåsar och kassar samt en mängd nya förpackningsmaterial i egen regi.

Coldseal heter ett av de nya förpackningsmaterialen Bong tagit fram, som de kommer att visa på Scanpack. Det är ett självhäftande wellpapp, som företaget menar kan ersätter den traditionella kartongen. Eazip är en annan produkt som lanserats hos Bong – ett nytt slags kuvert.

– Med Eazip sprättar man upp kuvertet på baksidan istället för längst upp, förklarar Henrik Wahlgren. Genom att trycka sitt budskap på insidan av kuvertet vecklar man ut det till en A4-sida. Smart, mer miljövänligt och man sparar pengar på att slippa trycka en inlaga.

Eazip_1

Eazip_2

Läs vidare

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449