Jinnestål Etikett satsar på automation

PUBLICERAD: 2 oktober 2015
UPPDATERAD: 14 november

XEI_pr15038_Jinnestål Sweden_Xeikon 3300

Det Helsingborgsbaserade etikettryckeriet har investerat i en rullbaserad lösning med Xeikon 3300 med fullt utrustad GM Dcoat-konvertering, målet var att skaffa ett sömlöst och flexibelt arbetsflöde med integrerat Label Traxx.

– Vi letade efter en lösning som kunde automatisera produktionen så mycket som möjligt, säger Jinneståls ägare Peter Klingberg. Xeikon 3300 med Label Traxx-integration gör exakt det. Denna konfiguration innebär mindre manuell drift, vilket resulterar i färre fel för smidig produktion. Vår driftinformation, orderhantering och bearbetning har förbättrats avsevärt, planeringen är mer flexibel och även kundkommunikation är smidigare.

Jinnestål fortsätter att ta steg mot digital produktion och installerade i somras en rullbaserad Xeikon 3300 digital etikettpress som integrerades med Label Traxx.

– Vi började tänka på att investera i digitalt för tre år sedan genom att utvärdera olika MIS-system, fortsätter Peter Klingberg. Vi ville ha digital teknik som matchade eller erbjöd bättre kvalitet än konkurrerande system på marknaden. Vi valde slutligen Label Traxx för att det hade rätt personer med en digital profil och implementerad programvara 2014. Smidig produktion vad avgörande i och med verksamhetens behov att på ett lönsamt sätt att ta i tu med minskade löplängder och ökade beställningsnummer.

Peter Klingberg berättar också att de fallit för digitalt, och överväger att bli ett helt digitalt företag. Han menar att det verkar lättare och mer flexibelt med digitalt, i alla fall som han sett hittills.

XEI_pr15038_Jinnestål Sweden_Xeikon 3300_Image 2

Läs vidare

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1