Jinnestål Etikett satsar på automation

PUBLICERAD: 2 oktober 2015
UPPDATERAD: 14 november

XEI_pr15038_Jinnestål Sweden_Xeikon 3300

Det Helsingborgsbaserade etikettryckeriet har investerat i en rullbaserad lösning med Xeikon 3300 med fullt utrustad GM Dcoat-konvertering, målet var att skaffa ett sömlöst och flexibelt arbetsflöde med integrerat Label Traxx.

– Vi letade efter en lösning som kunde automatisera produktionen så mycket som möjligt, säger Jinneståls ägare Peter Klingberg. Xeikon 3300 med Label Traxx-integration gör exakt det. Denna konfiguration innebär mindre manuell drift, vilket resulterar i färre fel för smidig produktion. Vår driftinformation, orderhantering och bearbetning har förbättrats avsevärt, planeringen är mer flexibel och även kundkommunikation är smidigare.

Jinnestål fortsätter att ta steg mot digital produktion och installerade i somras en rullbaserad Xeikon 3300 digital etikettpress som integrerades med Label Traxx.

– Vi började tänka på att investera i digitalt för tre år sedan genom att utvärdera olika MIS-system, fortsätter Peter Klingberg. Vi ville ha digital teknik som matchade eller erbjöd bättre kvalitet än konkurrerande system på marknaden. Vi valde slutligen Label Traxx för att det hade rätt personer med en digital profil och implementerad programvara 2014. Smidig produktion vad avgörande i och med verksamhetens behov att på ett lönsamt sätt att ta i tu med minskade löplängder och ökade beställningsnummer.

Peter Klingberg berättar också att de fallit för digitalt, och överväger att bli ett helt digitalt företag. Han menar att det verkar lättare och mer flexibelt med digitalt, i alla fall som han sett hittills.

XEI_pr15038_Jinnestål Sweden_Xeikon 3300_Image 2

Läs vidare

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Senaste nytt

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)