Digitaltryckta barnböcker i hårdband

PUBLICERAD: 5 oktober 2015
UPPDATERAD: 5 oktober

Bokverket

Till Bok- och biblioteksmässan presenterade det lilla förlaget Bokverket de två första barnböckerna från Palestina som någonsin har översatts till  svenska.

De heter ”Den lilla hemligheten” och ”Vår systers sagokista” och är för barn från 3 år. Yara Bamieh som har skrivit och illustrerat en av dem bjöds in till mässan och fick framträda i flera program.

– Jag har inga säljare och når alltså inte ut till den fysiska bokhandeln, säger förläggaren Göran Fagerström, som är ägare till Bokverket.

– Köpare för de här böckerna är huvudsakligen bibliotek och förskolor och privatpersoner via nätet. Det gör upplagan osäker och där har digitaltrycket en stor fördel. Böckerna är tryckta i digitaltryck med hårdband. De här böckerna är fullt jämförbara med offset och så var det inte för några år sen.

I Ramallah på Västbanken finns Tamer-institutet som jobbar med barns läsnings och skrivande i både Palestina och Israel. För sitt arbete fick de det stora ALMA-priset till Astrid Lindgrens minne för några år sen.

Göran Fagerström fortsätter:

– En bibliotekarie som jag känner har engagerat sig i situationen därnere för barnboksförfattare i Palestina.  Det finns duktiga författare och illustratörer där som Tamer-institutet publicerar och alla är angelägna att visa Västvärlden vad de kan.  Så när hon frågade mig sa jag förstås ja!

Bokverket

Läs vidare

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Canon inför Drupa: ”Nu kommer ju allt!”

Canon presenterar teknik- och affärsinnovationer på Drupa och har en lång rad nya skrivare att visa upp.
Matteus-Celinski

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)