Xaar lanserade nytt system på Labelexpo

PUBLICERAD: 5 oktober 2015
UPPDATERAD: 5 oktober

Xaar-Print-Bar-System-resized

Xaar Print Bar System är en systemlösning som omfattar Xaar 1002-familjen av skrivhuvuden från Xaar. Systemet lägger till single pass-inkjetmöjligheter till analog rullbaserade- och arkmatade tryckpressar.

”Xaar Print Bar System är mångsidigt, lätt att konfigurera och perfekt för personaliserat, variabeldata, specialeffekter och små volymer för en rad olika tillämpningar, inklusive etiketter och förpackningar”, skriver Xaar.

Det nya systemet ska kunna hantera ett spektrum av färger, bland annat dekorfärger (CMYK), skyddslack, högpigmenterat täckvitt med hög opacitet, kallfoliering och high-build partiellack.

”Tack vare detta har tryckerier nu möjlighet att lägga till specialeffekter och variabeldata digitalt, vilket sparar avsevärda kostnader och tid som kommer med analoga produktionsmetoder” fortsätter Xaar.

Läs vidare

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Canon inför Drupa: ”Nu kommer ju allt!”

Canon presenterar teknik- och affärsinnovationer på Drupa och har en lång rad nya skrivare att visa upp.
Matteus-Celinski

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Senaste nytt

Högpresterande inkjetpress i strålkastarljuset hos Kodak

Kodak kommer visa upp en mängd produkter som är konstruerade för att hjälpa tryckerier att bli mer lönsamma när branschen förändras.
Kodak_drupa-2024-booth_

Alvöen förstärker teamet efter ökad orderingång

Alvöen är inne på sitt femte verksamhetsår i Sverige och utvecklingen har gått i snabb takt. Nästa steg är att stärka serviceteamet och utöka lokalerna utanför Borås. 
alvoen_kennethnilsson ver 2

Vilda maskinnyheter från Ricoh

Med en drake, en örn och en jaguar låter Ricoh besökarna få en virtuell och högteknologisk naturupplevelse i österländsk miljö i sin monter på Drupa.
webb-ricoh

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke