Kartongbolagets nästa steg

PUBLICERAD: 16 oktober 2015
UPPDATERAD: 14 november
Pressmeddelande-Tredje-generationens-ägare-tar-Kartongbolaget-in-i-dig
Johan Gustafsson och Jan-Olof Jungersten – Visutech, Joakim Johansson och Peter Hauggaard – Kartongbolaget

Kartongbolaget tar med tredje generationens ägare nästa steg i digital offsetproduktion för förpackning. Företaget har investerat i en HP Indigo 30 000 med vatten- och UV-lack online.

– Vi tar nu ett riktigt stort, och för oss nytt kliv in i den digitala offsetproduktionen av alla typer av förpackningar, menar Joakim Johansson, vd och företagets tredje generations ägare. Allt vi gör är med total koncentration och fullt fokus på våra kunder och deras lönsamhet. Genom att addera mervärden kan vi hjälpa våra kunder att lyfta sin försäljning. Vi ser en förändring och vill i god tid möta marknadens krav med en mer teknisk och unik tjänst med möjlighet till nya applikationer.

Den nya investeringen ska fungera som ett komplement till deras existerande Heidelberg offsetpress och möjligheten att välja vad för sorts produktion som ska skapas i de olika pressarna förväntar sig Kartongbolaget en ökad effektivitet. Andra sätt de menar att den kommer optimera produktionen på är små som stora editioner med flertalet nya applikationer för förädling och variabla möjligheter med förkortade leveranstider.

– Att möta kunder på kunders vis har alltid varit av största vikt för oss, säger Joakim. Med vår nya digitala offsetproduktion kan vi lättare erbjuda alternativ som kan både testas och mätas direkt på marknaden med hjälp av ett stort antal olika batcher. Vi kan därmed styra editionerna efter marknadens efterfrågan.

Företagets förhoppning är nu att personalstyrkan ska öka från deras nuvarande 19 anställda i takt med att uppdragen och omsättningen ökar.

– Vi är ett kreativt och lösningsfokuserat företag och vi har alla sett fram emot detta ganska länge, säger Joakim. Vi vill helt enkelt både bli fler och göra mer för våra kunder.

Läs vidare

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Papyrus visade upp wrappingfolier och ny canvas av plast från haven

Papyrus som riktar sig till hela den grafiska branschen visade bland annat upp sina wrappingfolier  som tagits fram efter intervjuer med användare. De visade också en canvas av återvunnen plast från haven.
F4725B8D-C27F-464C-A8DD-2F9F1652B6E6

Sign&Print-mässan har öppnat

2023 års upplaga av Sign&Print Scandinavia har nu slagit upp portarna. Under tre späckade mässdagar bjuds det på ett pärlband av produktlanseringar, intresseväckande seminarier och dessutom ska Sveriges bästa wrappare koras.
Fasad+flaggor2_S&P2023

"Roligt att få höra hur det går för våra medlemmar"

Fespa Swedens ordförande tycker att Sign & Print Scandinavia är ett sätt att både träffa medlemmar – och potentiella nya sådana. Föreningen framhåller också de personliga mötena som viktiga för att sprida kunskaper mellan branschkollegor.
Johan-Höckert-Fespa

Senaste nytt

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8