Tryck bestrukna etiketter snabbare

PUBLICERAD: 19 oktober 2015
UPPDATERAD: 19 oktober

12489388-colorworks-c7500g-label-printer

Nytt bläck från Epson ska göra att mat-, dryck-, läkemedels-, och el/vvs-tillverkare ska kunna få avancerad grafik på ett bredare utbud av etikettmaterial. Genom att använda en variant av Epsons Ultrachrome-bläck, som är känt för sin långvariga och snabbtorkningskapacitet, kan Colorworks C7500G-etikettskrivare göra det möjligt för industriella tillverkare att trycka färgetiketter on-demand på bestrukna medier vid C7500:s höga hastighet för första gången.

”Det nya bläcket hjälper till att producera ljusa, levande färger som nästan är i fotoliknande kvalitet och som, i kombination med bestrukna etikettmaterial, ger förpackningar ett lyxigt utseende och känsla,” skriver Epson.

– De viktigaste fördelarna med on-demant tryck försakas om du inte har bläck som fastnar snabbt på det material det trycks på, vilket är anledningen till att bestrukna etiketter traditionellt har varit ett hinder vid denna hastighet, säger Andy Scherz, senior produktchef vid Epson. Vi har kunnat övervinna den utmaningen med Colorworks C7500G och tillverkare kan nu dra nytta av fördelarna med on-demand färgetiketter över ett bredare spektrum av applikationer.

Läs vidare

Metalliska element i etiketter minskar förfalskningar

Xeikon samarbetar med Kurz för att ta strid mot piratkopior.
XEI_pr2403_PR_KURZ_EG

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper