Tryck bestrukna etiketter snabbare

PUBLICERAD: 19 oktober 2015
UPPDATERAD: 19 oktober

12489388-colorworks-c7500g-label-printer

Nytt bläck från Epson ska göra att mat-, dryck-, läkemedels-, och el/vvs-tillverkare ska kunna få avancerad grafik på ett bredare utbud av etikettmaterial. Genom att använda en variant av Epsons Ultrachrome-bläck, som är känt för sin långvariga och snabbtorkningskapacitet, kan Colorworks C7500G-etikettskrivare göra det möjligt för industriella tillverkare att trycka färgetiketter on-demand på bestrukna medier vid C7500:s höga hastighet för första gången.

”Det nya bläcket hjälper till att producera ljusa, levande färger som nästan är i fotoliknande kvalitet och som, i kombination med bestrukna etikettmaterial, ger förpackningar ett lyxigt utseende och känsla,” skriver Epson.

– De viktigaste fördelarna med on-demant tryck försakas om du inte har bläck som fastnar snabbt på det material det trycks på, vilket är anledningen till att bestrukna etiketter traditionellt har varit ett hinder vid denna hastighet, säger Andy Scherz, senior produktchef vid Epson. Vi har kunnat övervinna den utmaningen med Colorworks C7500G och tillverkare kan nu dra nytta av fördelarna med on-demand färgetiketter över ett bredare spektrum av applikationer.

Läs vidare

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Snabb DTF-affär: ”Funderade bara en halvtimme”

Reklamlabbet i Glasriket hade i några år funderat på att uppgradera sitt textiltryck. När de fick höra talas om Mimakis DTF-lösning slog de till direkt. Företaget har även utökat med fler maskiner – och personal.
RL Fredrik Sara 2

Framtiden för SPG: "Nu accelererar vi igen"

Det har varit lite tyst kring Scandinavian Print Group (SPG) på sistone. Det finns en förklaring till det – och det kommer att hända saker framöver.
Esben_Mols_Kabell

Senaste nytt

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa

Storformatstryckeri gör rekordresultat

Oron för minskande volymer visade sig var obefogad. Storformatsspecialisterna Ackert Reklam gör sin högsta vinst på tio år. 
DSC_6055-2