Heidelberg visar effekter

PUBLICERAD: 21 oktober 2015
UPPDATERAD: 14 november

 

Lars Ericson och Oscar Runesson var ett par av de Heidelbergmedarbetare som turnerade i södra Sverige och visade Fujifilm och Heidelbergs nya lösningar.
Lars Ericson och Oscar Runesson var ett par av de Heidelbergmedarbetare som turnerade i södra Sverige och visade Fujifilm och Heidelbergs nya lösningar.

Sedan i våras är Heidelberg svensk återförsäljare av Fujifilms produkter. Dessutom har Heidelberg en ny rip, som är gemensam för provtryck, plåt och digitaltryck. För första gången är allt detta samlat i en och samma rip, kallad Digital Front End.

12-16 oktober åkte man runt i södra Sverige, med start i Stockholm, för att visa detta samt Prinects nya användargränssnitt.

LED-skrivare

Lars Ericson hade i turnébussen ansvar för den Fujifilm Acuity 1600 LED storformatskrivare som visades,

– Led uv teknik är något som efterfrågas och med ett pris runt 400 000 och 33 kvm/timme, så ger den både bra produktion och hög kvalitet. Förutom CMYK så trycker den vitt och lack och bläcket är Svanengodkänt.

– Du styr själv hur mycket eller lite färg du vill lägga på. Han visar hur man lagt på tio procent vitt och sedan lack i ett mönster och därmed givit en känsla av frostflingor på trycket. Han visar också hur han använt ett metalliskt papper och får fram guld genom att trycka på det.

– Du kan också styra hur hårt du vill härda, så att du kan få slutresultatet matt eller glansigt.

– Vi har 7-8 prospekts från den här resan, så vi är mycket nöjda säger Lars Ericson, när vi träffar honom på avslutningsdagen i Malmö.

Mjukvaror

– Av praktiska skäl kunde vi inte ha med flatbäddsmodellerna i turnébussen. Men vi kan prata om dem och om programvarorna, säger Oscar Runesson, som höll i turnén.

– Däremot kunde vi för första gången visa en rip som, med samma renderingsteknik, styr både digitaltryck, provtryck, skärmprovtryck och plåtproduktion i tryckeriet.

– Vi har även en säljportal som kan läggas ut på en Ipad och på några sekunder räkna ut ett pris.

Läs vidare

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Senaste nytt

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Riso satsade allt på ett starkt kort

Riso lät sin nya snabba bläckstråleskrivare Riso Valezus T1200 spela den självklara huvudrollen i sin monter. Tillverkaren vill fylla ett hål på marknaden utanför segment som laser och toner. Det var första gången som modellen T1200 visades för den skandinaviska publiken.
DSC_4959