Profilskaparen flyttar till nybyggd fabrik och nya lokaler

PUBLICERAD: 22 oktober 2015
UPPDATERAD: 14 november

Just nu flyttar Profilskaparen in i sina nybyggda produktions- och logistikanpassade lokaler i Länna Skogås. Nya fabriken kommer att husera produktion, kontor, ett stort lager och ett showroom.

Nya fabriken har 1740 kvadratmeter, uppdelade på cirka 800 kvadratmeter produktion, 400 lager och kontor och ett dedikerat showroom på 500 kvadrat. Detta ger bättre produktionsflöde och ökade möjligheter till lagerhållning och logistik.

– Vi har haft en god tillväxt de senaste åren. Våra nya lokaler kan möta den ökade efterfrågan, vi har utrymme för nya maskiner och möjlighet att säkerställa lagerhantering till flera och större kunder, dessutom ger de nya lokalerna oss ett mycket effektivare flöde i vår produktion, säger Andreas Wigerman, vd på Profilskaparen.

– Min bedömning är att vi nu är vält rustade för framtiden, med en effektivare produktion som ger oss kortare ledtider med bibehållen kvalitet, samt en flexibilitet att erbjuda kunderna direkt leveranser eller lagerhållning med distribution alternativ.

Just denna och nästa vecka är de, mitt uppe i flytten av maskinerna som ska vara på plats till vecka 45, tätt följt av kontor och showroom. Projektledningen är inte inblandade i maskinflytten utan arbetar på som vanligt, så Profilskaparens kunder påverkas inte av flytten.

Avslutningsvis hälsar Andreas alla gamla och nya kunder välkomna till nya adressen Lyftkransvägen 14 i Skogås.

Läs vidare

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Senaste nytt

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg