Snabbare textiltryck från Mimaki

PUBLICERAD: 30 oktober 2015
UPPDATERAD: 30 oktober

MIM_pr15026_ITMA_2015_TX300P-1800

Mimaki lanserar ny inkjetprinter för textiltryck på ITMA 2015 i Italien. Den nya maskinen, Mimaki TX300P-1800, är en 1,8 meters rullbaserad direkt-till-textil-printer. Printern har ett nytt skrivhuvud som ska vara snabbare och mer exakt när det kommer till högkvalitetstryck på alla typer av tyger.

– TX300P-1800 är utformad för att möta efterfrågan på marknaden för mindre partistorlekar, snabbare leveranstider och möjlighet att snabbt producera varuprover, säger Mike Horsten, marknadsföringschef på Mimaki EMEA. Vi är också medvetna om övergången i textilproduktion från både analog till digital och från centraliserad till distribuerad produktion.

Mike Horsten säger också att de ser framför sig en dag inte alltför långt fram i tiden när konsumenter kommer att kunna ladda ner eller skapa sina egna mönster i stället för att begränsas till kommersiellt tillgängliga konstruktioner. Den nya maskinen ska arbeta dubbelt så snabbt som en konventionell skrivare med upp till max 68 kvadratmeter i timmen.

Läs vidare

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Epson trycker på etikett och mikroproduktion

Epson visar flera stora nyheter inom etikettryck under Drupa, men även lösningar för textil samt mikroproduktion och personalisering.
Epson drupa

Senaste nytt

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)