Digitala medierna fortsätter stärkas

PUBLICERAD: 3 november 2015
UPPDATERAD: 14 november

De digitala medierna fortsätter rada upp styrkebesked. Det konstaterar IRM (Institutet för reklam- och mediestatistik) när de presenterar medieinvesteringarnas utveckling under det tredje kvartalet 2015. Rapporten visar att investeringarna fortsätter att öka, och att tillväxttakten ökar något relativt det första halvåret. Totalt uppgår medieinvesteringen under det tredje kvartalet till drygt 7,3 miljarder och ökningen är 1,7 procent relativt det tredje kvartalet 2014.

 

Det tredje kvartalet 2014 visade årets bästa tillväxt. Ökningen uppgick till 3 procent relativt samma kvartal föregående år och en viktig förklaring var riksdagsvalet som bidrog till ökande intäkter för flera medier. Det är alltså starka jämförelsetal från 2014 som möter oss när vi nu summerar det tredje kvartalet 2015. Men trots starka jämförelsetal så lyckas mediemarknaden lämna ett positivt besked och tillväxten är 1,7 procent, relativt det tredje kvartalet 2014.

 Madeleine Thor, vd, IRM.
Madeleine Thor, vd, IRM.

Utvecklingen förklaras av en fortsatt mycket stark utveckling för digitala medier. Under det tredje kvartalet är den digitala tillväxten över 20 procent. Inte sedan 2008 har de digitala medierna visat en så snabb tillväxttakt. Och eftersom marknaden nu är mer än fördubblad så är dagens tillväxt än mer av en prestation.

 De digitala medierna går från ett styrkebesked till nästa, kommenterar Madeleine Thor, VD på IRM. Förklaringen är den konstanta innovation som vi sett inom den här delen av branschen. Nu är det mobilmarknadsföringen, webb-TV samt sökordsmarknadsföringen som drar och som hjälper marknaden att nå nya höjder.

En nyhet som IRM presenterar under det tredje kvartalet är en utbrytning av mobil display. Det är ungefär en tredjedel av mobilmarknadsföringen som tillfaller mobil display.

Vi är glada att vi nu kan förse marknaden med mer detaljerad information kring utvecklingen för de digitala medierna. Det är vår ambition att framöver arbeta med fler digitala nedbrytningar för att kunna erbjuda ännu mer nytta till de som är aktiva inom dessa områden, kommenterar Madeleine Thor, VD IRM. 

Läs vidare

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Papyrus visade upp wrappingfolier och ny canvas av plast från haven

Papyrus som riktar sig till hela den grafiska branschen visade bland annat upp sina wrappingfolier  som tagits fram efter intervjuer med användare. De visade också en canvas av återvunnen plast från haven.
F4725B8D-C27F-464C-A8DD-2F9F1652B6E6

Sign&Print-mässan har öppnat

2023 års upplaga av Sign&Print Scandinavia har nu slagit upp portarna. Under tre späckade mässdagar bjuds det på ett pärlband av produktlanseringar, intresseväckande seminarier och dessutom ska Sveriges bästa wrappare koras.
Fasad+flaggor2_S&P2023

"Roligt att få höra hur det går för våra medlemmar"

Fespa Swedens ordförande tycker att Sign & Print Scandinavia är ett sätt att både träffa medlemmar – och potentiella nya sådana. Föreningen framhåller också de personliga mötena som viktiga för att sprida kunskaper mellan branschkollegor.
Johan-Höckert-Fespa

Senaste nytt

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8