Tryckta batterier från Tyskland

PUBLICERAD: 11 november 2015
UPPDATERAD: 14 november

Bild_Printed_Battery_art

Tyska Fraunhofer Institute for Electronic Nano Systems har utvecklat produkten Printed Battery – supertunna, flexibla och integrerbara batterier. Produkten kommer att visas på Elmia Subcontractors innovationsarena Innodex.

Det printade batteriet har en nominell kapacitet på 2 mAh/cm, är mindre än 1 mm tjockt och kan anpassas i formen efter produkten, enligt Elmia.

– Vår strategi är att integrera energikällan i produktens design direkt vid tillverkningen, i stället för att designa produkten efter ett befintligt batteri. Vi kan även printa en strömbrytare till batteriet vilket gör att man inte behöver göra någon manuell sammankoppling alls, säger dr Andreas Willert, Fraunhofen ENAS.

Enligt dr Willert lämpar sig produkten särskilt för tunna och flexibla produkter där det enkelt kan integreras. Till exempel intelligenta chip och givarkort, medicinska plåster med integrerade läkemedel och övervakning av vitala funktioner eller laboratorier i chipform.

Läs vidare

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Papyrus visade upp wrappingfolier och ny canvas av plast från haven

Papyrus som riktar sig till hela den grafiska branschen visade bland annat upp sina wrappingfolier  som tagits fram efter intervjuer med användare. De visade också en canvas av återvunnen plast från haven.
F4725B8D-C27F-464C-A8DD-2F9F1652B6E6

Sign&Print-mässan har öppnat

2023 års upplaga av Sign&Print Scandinavia har nu slagit upp portarna. Under tre späckade mässdagar bjuds det på ett pärlband av produktlanseringar, intresseväckande seminarier och dessutom ska Sveriges bästa wrappare koras.
Fasad+flaggor2_S&P2023

"Roligt att få höra hur det går för våra medlemmar"

Fespa Swedens ordförande tycker att Sign & Print Scandinavia är ett sätt att både träffa medlemmar – och potentiella nya sådana. Föreningen framhåller också de personliga mötena som viktiga för att sprida kunskaper mellan branschkollegor.
Johan-Höckert-Fespa

Senaste nytt

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Signtools tog med nytt monteringsbord från Värmland

Signtools hade en helt färsk nyhet på Sign&Print-mässan med sitt nya monteringsbord från CWT. I montern stod också flera Tractus 3D-skrivare och arbetade vilket fick många att stanna till och titta.
512D6397-8667-47B9-AE9B-5FE97FE36F5F