Flint Group köper Xeikon-majoritet 


PUBLICERAD: 23 november 2015
UPPDATERAD: 14 november
Antoine-Fady
Antoine Fady, vd för Flint Group.

Tryckfärgsfabrikanten Flint Group förvärvar majoriteten av Xeikons aktier. De har ingått i avtal om att köpa XBC BV, ett företag som innehar mer än 95% av aktierna i Xeikon NV.

Xeikons produkter och tjänster kommer att vara grunden för en nyskapad division med namnet Flint Group Digital Printing Solutions.

– Det här förvärvet representerar en utmärkt möjlighet för Flint Group att driva organisationen ytterligare på marknaden för digitala lösningar, där vi kommer att fortsätta att leverera enligt vår långsiktiga strategi att öka tillväxten genom produktinnovation, fokus på utvecklingsmarknaderna och ökning i vår portfolio, säger Antoine Fady, vd för Flint Group. Xeikon har en dokumenterad historia av att leverera höga värden genom hög kvalitet, hög produktivitet, innovativa och hållbara lösningar för sina kunder – vilket passar sömlöst med vår egen långsiktiga vision för vår verksamhet. Jag är också glad över att välkomna kunder och anställda i Xeikon till Flint Group och ser fram emot att stödja dem och bygga vidare på deras fortsatta framgång.

– Vi är mycket glada över att bli en del Flint-koncernens globala organisation och spända på de möjligheter detta förvärv innebär för företagets ökade tillväxt, säger Wim Maes, vd för Xeikon, som blir chef för Flint Group Digital Printing Solutions. Xeikon har visat att engagemang för marknadssegmenten digitala etiketter, falsad kartong, kommersiellt tryck och dokumentprinting har lönat sig i fråga om marknadsandelar, kundtillfredsställelse och ekonomiska bidrag. Detta nästa kapitel i vår mer än 20-åriga existens öppnar för många möjligheter för Xeikon som ett företag, liksom för våra kunder, medarbetare, samarbetspartners och intressenter.

Transaktionen är fortfarande föremål för de brukliga villkoren, inklusive godkännande från konkurrensmyndigheterna, och beräknas vara klar i slutet av 2015.

Läs vidare

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1