Fujifilms industriella tillväxt

PUBLICERAD: 24 november 2015
UPPDATERAD: 14 november
Acuity_LED_1600_II
Fujifilms Acuity LED 1600 II

På Inprint 2015 visade Fujifilm sin nya inkjetprinter, Acuity LED 1600 II, en LED-UV-hybrid för storformat. På eventet demonstrerades den i en särskild konfiguration för att skapa korrektur prover för förpackningstillämpningar.

De visade också en rad annan teknik för industriella och andra paketutskriftsprogram, och Fujifilms marknadschef för deras grafiska europeiska division, Jon Harper Smith, förklarade att företaget främst engagerar tre olika typer av kunder på mässan; storformatstryckerier som vill doppa tårna i den industriella printmarknaden, digitala inkjetintegrerade företag som bygger digitala printmotorer och tillverkare från sektorer utanför print som vill dra nytta av fördelarna med inkjettryck.

– Inom inkjet är vi ganska välkända för de storformatstrycksystem för grafiskt som vi levererar men på Inprint visade vi den teknik som sitter inuti dessa system och andra typer av digitala skrivare, säger Jon Harper Smith. Vi ser tillväxt i industritryckområdet och pratade med folk på mässan som vi normalt inte skulle se som kunder.

Det främsta som drog för Fujifilm på mässan var deras industriella inkjetskrivhuvud Dimatix Samba, som företaget visade i kombination med ett av deras vattenbaserade bläck för att skriva ut på dekorpapper för laminatgolv.

– Vi är fast beslutna att öka medvetenheten om Fujifilms inkjetteknik utanför våra traditionella tryckerisektorer, säger Gary Barnes, marknadschef för specialbläckssystem på Fujifilm, och menar att deras Inprint-monter visade hur inkjetteknik framgångsrikt kan bidra till tillväxt för den industriella marknaden.

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper