Duponts satsning på tryckt elektronik

PUBLICERAD: 25 november 2015
UPPDATERAD: 25 november

main7139

Dupont visade ny tryckt elektronisk teknik på Printed Electronics USA 2015 mellan 18-19 november. Bland annat nya material som ledande bläck för bärbar elektronik (wearables) och in-mold-elektronik samt material som kan bearbetas vid mycket höga eller låga temperaturer, vilket utvidgar spektrumet av tillämpningar inom det växande området tryckt elektronik.

– Dupont fortsätter att tänja på gränserna för tryckt elektronik med avancerade material för en bredare variation tillämpningar, säger Steven Willoughby, chef för globala segment på Dupont Microcircuit Materials. Tack vare den här typen av innovationer är möjligheterna för tryckt elektronik praktiskt taget oändliga.

De nya bläck för bärbar elektronik som Dupont visade i år inkluderar Dupont PE671 och PE971 sensormaterial, Dupont PE873 och PE874 ledningsmaterial med förbättrad stretch, och Dupont PE773 inkapslare med förbättrad tryckbarhet.

De visade också nya lågtemperaturbläck som härdar snabbt vid så låga temperaturer som 60 grader, som ska öppna upp för att designers som arbetar med tryckt elektronik kan använda billigare plastfilmer.

Läs vidare

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

Senaste nytt

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)