Duponts satsning på tryckt elektronik

PUBLICERAD: 25 november 2015
UPPDATERAD: 25 november

main7139

Dupont visade ny tryckt elektronisk teknik på Printed Electronics USA 2015 mellan 18-19 november. Bland annat nya material som ledande bläck för bärbar elektronik (wearables) och in-mold-elektronik samt material som kan bearbetas vid mycket höga eller låga temperaturer, vilket utvidgar spektrumet av tillämpningar inom det växande området tryckt elektronik.

– Dupont fortsätter att tänja på gränserna för tryckt elektronik med avancerade material för en bredare variation tillämpningar, säger Steven Willoughby, chef för globala segment på Dupont Microcircuit Materials. Tack vare den här typen av innovationer är möjligheterna för tryckt elektronik praktiskt taget oändliga.

De nya bläck för bärbar elektronik som Dupont visade i år inkluderar Dupont PE671 och PE971 sensormaterial, Dupont PE873 och PE874 ledningsmaterial med förbättrad stretch, och Dupont PE773 inkapslare med förbättrad tryckbarhet.

De visade också nya lågtemperaturbläck som härdar snabbt vid så låga temperaturer som 60 grader, som ska öppna upp för att designers som arbetar med tryckt elektronik kan använda billigare plastfilmer.

Läs vidare

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Snabb DTF-affär: ”Funderade bara en halvtimme”

Reklamlabbet i Glasriket hade i några år funderat på att uppgradera sitt textiltryck. När de fick höra talas om Mimakis DTF-lösning slog de till direkt. Företaget har även utökat med fler maskiner – och personal.
RL Fredrik Sara 2

Framtiden för SPG: "Nu accelererar vi igen"

Det har varit lite tyst kring Scandinavian Print Group (SPG) på sistone. Det finns en förklaring till det – och det kommer att hända saker framöver.
Esben_Mols_Kabell

Senaste nytt

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa

Storformatstryckeri gör rekordresultat

Oron för minskande volymer visade sig var obefogad. Storformatsspecialisterna Ackert Reklam gör sin högsta vinst på tio år. 
DSC_6055-2