Framtida trender för förpackningsindustrin

Enligt rapporten ”Trends: 2015 Industry Outlook and Market Data Report” som tagits fram av The Paperboard Packaging Council, PPC, kommer tillväxten för falskartong att öka under de kommande åren. Även med påtryckningar från plast och andra alternativa substrat, förväntas marknaden för falskartong att öka med 0,5 procent genom 2019 och det totala värdet av amerikanska kartongtransporter bör klättra till 9,5 miljarder dollar under samma period. Dessutom väntas medelvärden per ton öka med 0,8 procent per år under överskådlig framtid.

Andra trender som rapporten lyfter är att kartongpriserna – som har ökat under de senaste åren –  kommer att börja falla i och med att ökad kapacitet för bestruken kartong från Kina fortsätter att sprida sig till den globala marknaden.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Fördjupar strategiskt samarbete inom skärning

ACG Nyström blir exklusiv leverantör av Eastman Machine Companys automatiserade linje av skärmaskiner i Skandinavien, Baltikum och Ukraina. Det innebär att det svenska företaget kommer att fungera som ett nav för import av utrustning, delar och förbrukningsvaror, vilket ska resultera i kortare ledtider och direkta leveranser.

Publicerat av: 

Designtävling: ”Jag ville skapa något oväntat”

Printpower Awards är tävlingen för elever från Sveriges ledande design- och konstskolor. Tävlingen anordnas av Grafiska företagen och Fespa-föreningen sedan över 20 år tillbaka, och går ut på att plocka fram den bästa printidén utifrån ett specifikt tema. En av vinnarna blev Agnes Dalunde, vars provokativa design föll juryn i smaken.

Publicerat av: