Från gatan till KB

PUBLICERAD: 8 december 2015
UPPDATERAD: 8 december

90fd0e9567a6762747d850cb609af8fc

Kungliga Biblioteket, KB, tar emot en stor donation flyers från före detta festarrangören Jonas Olsson.

Samlingen, som beskrivs bestå av allt från små handgjorda punkkonsertflyers för spelningar på Ultrahuset i Handen till Micael Bindefelds påkostade flyers för fester på Stadshuset, måste enligt Kungliga Biblioteket betraktas som unik. Där finns tusentals flyers från Stockholms klubbscen under 1980- och 1990-talen.

”Det är en samling som berättar en viktig och spännande historia om samhällsutvecklingen, stadslivet och kulturen under 1980- och 1990-talen i Stockholm. Den berättar om klubbscenens vardag, en vardag som sällan kommer till uttryck i dagspress eller andra källor. Flyersamlingen visar hur den svenska flyern började som en underjordisk konstform och successivt under 1980-talet blev en viktig mainstreamkanal för att grafiskt förmedla ett reklambudskap,” skriver Kungliga Biblioteket om samlingen.

För att uppmärksamma donationen kommer ett halvdagsarrangemang att hållas den 10 december, med bland annat forskare och profiler från Stockholms klubbscen som föreläser och samtalar om klubbscenens musik, mode och uttryckssätt. Detta följs av fest på Beckmans Designhögskola.

Läs vidare

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Canon inför Drupa: ”Nu kommer ju allt!”

Canon presenterar teknik- och affärsinnovationer på Drupa och har en lång rad nya skrivare att visa upp.
Matteus-Celinski

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)