November var tufft för print

PUBLICERAD: 8 december 2015
UPPDATERAD: 8 december

bb2ac799-1de8-41da-860d-04103e82c236

Enligt Medieinvesteringarna, förmedlade via Sveriges Mediebyråers medlemmar, tappade samtliga mediekategorier inom print under november – tillsammans minskar dessa med cirka 14 procent. Mest minskar kategorin dagspress kväll som, jämfört med samma månad föregående år, visar en negativ tillväxt om 38,9 procent. Dagspress storstad och dagspress landsort backade med 12,7 respektive 12,1 procent under november.

– De ökningar vi kan se under november är med stor sannolikhet rena periodiseringseffekter. Bland de tryckta medierna finns dock ingen periodiseringseffekt eftersom de faktureras dagligen, och under november tappar samtliga av dessa kategorier. Många annonsörer laddar inför julen och jag ser med spänning fram emot att se hur medieinvesteringarna utvecklar sig under december, säger Staffan Slörner, vd Sveriges Mediebyråer.

Läs vidare

Epson går i personaliseringens spår

Mindre serier med kundanpassade produkter, det är en tydlig trend i den grafiska branschen. Epson lanserade två nyheter inom detta segment på Fespa: en UV-skrivare och en DTF/DTG-skrivare. Båda instegsmodeller av desktopstorlek.
Epson 1

Projicering av motivet för exakt textiltryck

Den stora nyheten hos Stahls under Fespa var utan tvekan nya Hotronix ProPlace IQ, en patenterad lösning där motivet projiceras på tyget för en exakt placering av trycket.
Stahls 1

Med Flora i utbudet tar NI Solutions jättekliv

Som Sign&Print tidigare berättat har återförsäljaren NI Solutions tagit in Flora i portföljden. Under Fespa visade det kinesiska företaget upp några av storformatsbjässarna som kommer ingå i erbjudandet på den svenska marknaden.
_DSC0016w

Industriell DTF och storformatshybrid i fokus hos Ricoh

Ricoh ställer upp med inte mindre än två montrar under årets Fespa-mässa: en med fokus på storformatslösningar och en med fokus på textiltryck. I båda montrarna bjuds det på rykande färska produktnyheter.
Ricoh 3

Senaste nytt

Mycket DTF men inte så mycket AI på FESPA

FESPA-mässan är slut för den här gången och förväntningarna inför Drupa ökar. Sign&Print pratade med Kim Harris på Vikiallo om vilka trender han såg på mässan.
Fespa

V-Tab har gått i konkurs

Tryckerikoncernen V-Tab har gått i konkurs. 150 anställda är berörda.
FotoJet-(64)

Ingen sammanslagning med PWA – SBPR kan läggas ner

Den kommunicerade sammanslagningen av profil- och promotionföreningarna SBPR och PWA är ingen sammanslagning. Rent teknisk kan SBPR läggas ner samtidigt som PWA byter namn och öppnar upp för en ny typ av medlemmar. 
Roger-Nilsson

Zünd visar automatisering med robotar

Robotarna blir allt mer avancerade och Zünds skyltlösningar erbjuder skylttillverkare betydande möjligheter till effektivitet.
zund-fespa_01