För lite innovation i förpackningsdesign

PUBLICERAD: 12 december 2015
UPPDATERAD: 12 december

Marie_Rudolphie_Small2_2

Marie Rudolphie är strateg och driver tillsammans med några kollegor varumärkesbyrån Identity Works i Stockholm. Hon kommer att tala på AGI:s event CAP&Design Live 11 februari som har fokus på förpackning. Vi tog tillfället i akt att prata med henne.

Vad kommer du att prata om på CAP&Design Live Förpackning?
– Jag kommer att prata om varför design och förpackning blir allt viktigare för att skapa relationer mellan varumärken och människor och vad som egentligen gör att vi tycker om någon eller något.

Varför är det så viktigt att förpackningen driver varumärkesupplevelsen?
– Därför att många andra kanaler fungerar för dåligt och har blivit för dyra. Förpackningen är en del av själva produkten och ÄR upplevelsen.

Vilka trender har du sett när det kommer till förpackningsdesign det senaste året?
– Mindre material. Mer kommunikation. Mer miljötänk. Mer personlighet. Högre förändringstakt… Men för lite innovation.

Läs mer om eventet och anmäl dig här. 

Läs vidare

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Senaste nytt

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)