Justnu köper 19 tryckpressar

PUBLICERAD: 12 december 2015
UPPDATERAD: 14 november

c1070_c1060_main_image

Tryckerikedjan Justnu, med 19 lokala tryckerier i södra Sverige, har ingått ett fyraårigt ramavtal med Konica Minolta om leverans av nya digitaltryckpressar. Man kommer med start i januari 2016 att installera 19 stycken Konica Minolta Bizhub Press C1070. Affären är enligt Konica Minolta deras största Production Printing affär i Europa i år.

– Vi har ett mycket väl fungerande samarbete med Konica Minolta sedan ett antal år. Efter en omfattande utvärdering har vi nu valt att fortsätta med Konica Minolta som partner. Vi vet att Konica Minoltas digitaltryckpressar håller hög kvalitet och är mycket driftsäkra. De nya maskinerna ger ännu högre tryckkvalitetet och produktivitet än våra nuvarande, vilket gör att vi kan erbjuda ännu bättre service till våra kunder, säger Jan Veres, vd, Justnu.

– Men lika viktigt är Konica Minoltas engagemang och höga servicenivå, deras service och supportorganisation fungerar mycket bra. Vi har ett strategiskt partnerskap med Konica Minolta där vi hjälper varandra att utvecklas. Det är mycket värdefullt för oss, fortsätter Jan Veres.

JustNu-kedjan har de senaste åren vuxit kraftigt och satsar på fortsatt tillväxt och expansion i Sverige och Norden. Att ha de senaste och bästa tekniska lösningarna vad gäller digitaltryck, programvaror och datorer är en viktig del i strategin.

– Lokal närvaro, personligt bemötande och hög servicenivå är viktigt för oss. Justnu är en tryckshop mitt i city för stora och små företag. Vi är en komplett trycksaksleverantör som kan leverera mycket snabbt tack vare våra effektiva digitala trycklösningar, säger Jan Veres.

– Vi är oerhört stolta och glada över det fortsatta förtroendet från JustNu, det här är ett långsiktigt och ömsesidigt utvecklande samarbete. Det vi levererar är ju affärskritiska lösningar som hjälper JustNu-kedjan att effektivisera sina produktionsprocesser och öka lönsamheten, säger Roy Spennare, Affärsområdeschef Production Printing, Konica Minolta.

– Vi är också stolta över våra högpresterande digitaltryckpressar i C1070-serien. Tack vare en mängd nya innovativa funktioner kan operatörerna ytterligare förbättra sin produktivitet, vilket innebär att JustNu kan expandera sin affär och erbjuda nya typer av lösningar, avslutar Roy Spennare.

Läs vidare

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449