Förstärkt produkt med AR

PUBLICERAD: 18 december 2015
UPPDATERAD: 18 december
2016-COVER-final
Kalenderomslaget.

Agfa Graphics släpper varje år en kalender för sina kunder. I år tar de dock trycket ett steg längre och inkorporerar AR, augmented reality.

Årets kalender går under namnet A year of tempting plates, vilket syftar till både företagets tryckplåtar och till temat för kalendern: maträtter.

Kalendern är, som alltid, framtagen med toppmoderna trycktekniker och material. All prepress är gjord med företagets egna lösningar, med Apogee-arbetsflödet, Azuras kemifria plåtar, Avalons plåtsättare och Sublimas screeningprogram. Kalendern trycktes sedan på högkvalitativa papper från Igepa, med undantag för en sida som trycktes på Agfas egna synaps-material.

En stor skillnad för i år är att Agfa arbetat in AR i kalendern vilket innebär att man, med hjälp av Agfa Graphics AR-app, får se en video om hur maträtten är gjord när man scannar in sidan.

04-APRIL-final
Kalenderns april-sida.

Läs vidare

Elitidrottaren som trycker och graverar till bröllop

Jessica Ekvall lämnade tv-branschen för att få vara kreativ på riktigt. I villan utanför Stockholm har 25-åring byggt upp företaget Silver Leaf som trycker på allt från kläder till glas för alla tillfällen. Företaget har en särskild inriktning mot bröllop.
Silver-Leaf-collage

Storaffär: Åtta45 köper flera nya Canon-pressar

Åtta45 genomför stora investeringar i både nya digitala toner- och inkjet-pressar från Canon. Bolaget räknar med att satsningarna kommer ge betydande konkurrensfördelar.
åtta45-webb

Xeikon omorganiserar för att framtidssäkra

Xeikon ska omorganisera sin verksamhet "för att anpassa sig till den nuvarande verkligheten", med en post-Covid förändring i konsumentbeteende och en resulterande nedgång i försäljning, kombinerat med högre löner och stigande energipriser, som har "satt företagets framtid i riskzonen". Det skriver tidningen Digital Labels & Packaging.
Xeikonx

"Oväntat kraftig" marknadsnedgång på pappersprodukter

Exportnedgången på massa- och pappersmarknaden är nu ett faktum, skriver Skogsindustrierna i sin senaste kvartalsrapport. Det ekonomiska läget har påverkat efterfrågan på grafiskt papper när annonsmarknaden viker. Men det finns tecken på återhämtning.
pappersindustrierna

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R