Tryckta kataloger är köp-triggers

PUBLICERAD: 12 januari 2016
UPPDATERAD: 14 november

Tryckta kataloger är på uppgång enligt Infotrends rapport ”Direct Marketing Production Printing & Value-Added Services: A strategy for growth”. Studien togs fram för att ge strategi- och affärsutvecklingsstöd till leverantörer, trycksaksproducenter, och marknadsföringstjänsteleverantörer i både Nordamerika och Västeuropa och hjälpa dem förstå hur man får högt värde och höga volymer hos tjänster i en crossmedia-miljö.

Bland annat visar studien att tryckta kataloger fått ett uppssving, de fortsätter att användas av marknadsförare som vill nå många konsument-målgrupper. Det blir också tydligt att millenialls i USA och yngre generationer i Västeuropa använder och tycker om tryckta kataloger– det finns inga dramatiska skillnader när man jämför åldersgrupper eller i fråga om inkomst, kön eller föräldrar / icke-föräldrar.

– Kataloger är effektiva på att trigga köp på nätet och i detaljhandeln, säger Barb Pellow, koncerndirektör Infotrends Consulting Group. 62 procent av konsumenterna som får kataloger och som gjort ett köp under de senaste 3 månaderna påverkades av katalogen.

Läs vidare

Inprint flyttar till ny stadsdel

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
Inprint-fyrsilund

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar Scandraft

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar viscom-återförsäljaren Scandraft med huvudkontor i Mölnlycke. Samtidigt blir Anders Trillkott vd för hela koncernen.
Anders Trillkott

Signcom startar inspirerande evenemangsserie

Den grafiska återförsäljaren Signcom startar en serie med sammankomster för att inspirera skylt- print- och dekortillverkare till utveckling. Första temat handlar om hur UV-print kan revolutionera företagens arbete med fönsterdekor.
Simon-Nyman

Han prisas för arbete med kompetensförsörjning

Grafiska företagen tilldelar läraren Roger Kristiansson 2023 års utbildningspris. Han får utmärkelsen för sitt engagemang för eleverna och branschens kompetensförsörjning.
Utbildning2

Senaste nytt

Inprint flyttar till ny stadsdel

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
Inprint-fyrsilund

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R