Grafpol investerar i digital teknik

PUBLICERAD: 18 januari 2016
UPPDATERAD: 18 januari
Grafpos vd Bogusław Meszkes framför den nya printern.
Grafpos vd Bogusław Meszkes framför den nya printern.

Polska tryckeriet Grafpol B.M. Meszkes har investerat i den digital etikettprintern Trojantwo från Trojanlabel, detta som ett komplement till deras flexo- och offsettryck. Trojantwo-printern kan trycka 18 meter i minuten och upp till 1600 gånger 1600 dpi.

– Vi bestämde oss för Trojantwo-printern på grund av dess rimliga pris, höga utskriftskvalitet och fördelarna jämfört med de befintliga lösningarna i vårt tryckeri, särskilt när det gäller short runs och personalisering, säger Grafpols vd Bogusław Meszkes och fortsätter:

– Marknaden förändras – digitaltryck är på uppgång, kunderna efterfrågar hög utskriftskvalitet och mycket korta serier. Jag ser de kommande 3-5 åren som mycket viktiga och framgångsrika för digital teknik, eftersom tidigare frågor som höga materialkostnader, tilltäppta munstycken etcetera, har lösts, och det är därför vi valt att investera nu.

Läs vidare

Den ofrivillige tryckeridirektören: "Vi är uppväxta med stickers"

Tobias Martinsson är grundare till stickersvarumärket Prettygoodstickers och Motoproworks som säljer dekalkit under licens. Från början var inte tanken att bygga upp egen produktion men han tröttnade på ett arbetsflöde som var lite föråldrat.
collage

Salomonssons nya lamineringsmaskin kan foliera

Framtidstron är stor hos Salomonssons Grafiska i Göteborg som fortsätter att uppdatera sin maskinpark. Tryckeriet kan nu säga "Hola!" till sin spanska guldklimp till lamineringsmaskin, Bagel Systems DigiFav B2.
Stefan-Salomonsson-DigiFav-b2

Grafiska företagen kritiserar att staten äger Strålfors

I en debattartikel kritiserar Grafiska Företagens vd Eva Glückman att staten via Postnord äger ett tryckeri, dotterbolaget Strålfors. "Hela syftet med förvärvet av Strålfors var att växa i värdekedjan uppströms och skydda Postnords volymer från konkurrerande distribution".
Eva G Grafiska

Mimaki Europe firar 20-årsjubileum på Fespa

I år är det 20 år sedan Mimaki etablerade sig i Europa och det kommer att firas med såväl produktnyheter som en tillbakablick på åren som passerat.
Mimaki kollage

Senaste nytt

Konica Minolta ökar flexibiliteten i efterbehandlingen

Den nya hybrida inlinestaplaren – Multi-Purpose Stacker XL – stödjer bland annat stapling av långa ark med lyft och transport av tungt papper.
MPS-XL-Plockmatic

Signcom slutar sälja viscom

Signcom lämnar över allt ansvar för viscom-material som print och vinyl till Scandraft från 18 mars.
DSC_4559

Kan bli den största europeiska Fespa-mässan någonsin

FESPA och European Sign Expo 2024 är bara dagar bort, och mässorna förbereder sig för att visa sina senaste produkter och lösningar inom skyltning och visuell kommunikation.
European_Sign_Expo-800x532-1

DTG-skrivare lanseras för mjuka tryck på sportkläder

Ricoh vill fylla ett hål på marknaden med sin nya DTG-skrivare för polyestertryck.
rioch-dtg