Elanders fortsätter leverera

PUBLICERAD: 27 januari 2016
UPPDATERAD: 27 januari

web_elanders_tyskland_390px

Elanders fortsätter leverera resultat till sina aktieägare. Fjärde kvartalet 2015 ökade vinsten till 73 miljoner, jämfört med 45 miljoner året innan.

– Det är med stor tillfredsställelse som vi redovisar Elanders bästa kvartals- och helårsresultat någonsin! Det är glädjande att se att Supply Chain Solutions fortsätter att utvecklas väldigt positivt, med en organisk tillväxt och ett klart bättre resultat än föregående år, säger vd Magnus Nilsson.

Även om börsen redan under fjärde kvartalet belönade Elanders med en rejäl uppgång, så fortsatte aktien upp med sex procent efter att resultatet presenterats.

Elanders har hunnit få med en kommentar till tryckerimomsen, där de påpekar att pengarna reserverats sedan tidigare så att resultatet inte påverkas av kunder som begär återbetalning av för mycket betald moms.

När Elanders för ett par år sedan investerade i ett Supply Chain företag i Singapore, så innebar det en fördubbling av omsättningen. Den delen har vuxit med nio procent under 2015 och samtidigt förbättrat sin lönsamhet. Tryckeridelen är något mindre lönsam men har ändå givit en marginal på sex procent. Speciellt Europa går bra, efter att man 2014 flyttat alltmer produktion till lågkostnadsländer som Polen.

Omsättningen för fjärde kvartalet 2015 för företaget som helhet var 1124 miljoner, jämfört med 1099 under motsvarande kvartal i fjol. Resultatet ökade från 101 till 154 miljoner kronor.

Omsättningen för helåret 2015 var 4 236 miljoner, jämfört med 3 730 under motsvarande kvartal i fjol. Resultatet ökade från 292 till 428 miljoner kronor.

 

 

Läs vidare

Elanders tappar från rekordåret – omsätter 13,8 miljarder kronor

Tryckeri och logistikkoncernen Elanders har presenterat sitt bokslut för 2023. Verksamheten omsatte 13,8 miljarder kronor 2023. 
elanders11-scaled

Grafiska företagens produktion nere på rekordlåga nivåer

Den grafiska branschen upplever en kraftig nedgång i både orderingång och produktionsvolym. Jämfört med 2015 har produktionsvolymen nu sjunkit till cirka 67 procent. Men det finns ljusglimtar.
pall-konjuntur

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Så lyckades den lilla återförsäljaren bli en storspelare

Den grafiska återförsäljaren Folier.se har vuxit kraftigt sedan starten för snart tio år sedan. Bolaget har kommit att bli en ganska stor spelare när det kommer till både försäljning av maskiner och material genom att bredda sig. För Sign&Print berättar vd Mikael Sandberg om varför de använder sig av artiklar och video på sin hemsida och möjligheten att börja med maskinleasing.
MIKAEL-SANDBERG

Senaste nytt

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon demonstrerade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2