Xerox delas i två

Xerox har gått ut med att de kommer att dela upp verksamheten i två separata bolag, ett med fokus på Document Technology och ett med fokus på Business Process Outsourcing.

– I dag tar Xerox ytterligare positiva steg för att driva aktieägarvärdet genom att tillkännage att företaget kommer att delas upp i två starka, självständiga börsnoterade företag, säger Ursula Burns, ordförande och vd för Xerox.

Valet att dela upp verksamheten grundas i en uppfattning om att marknadsutvecklingen kräver mer flexibilitet och smidighet för att kunna innovera och utveckla tekniken enligt kundernas föränderliga behov. De två separata företagen ska därför kunna fokusera mer på dess respektive kunder.

Uppdelningen beräknas vara klar i slutet av 2016.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Hon förvandlar feltryckta ark till klimatsmart förpackningsmaterial

Malmöbon Tintin Blackwell är grafisk formgivare och vet hur mycket feltryckt papper det finns på tryckerier runt om i landet. Tintin driver även ett småskaligt företag där hon säljer olivolja från sin familjs lund i Grekland. Istället för att köpa in förpackningsmaterial har hon gjort förfrågningar hos tryckerier om att få använda feltryckta pappersark när hon ska packa sin produkt. Nu har hon fått napp.

Publicerat av: