Xerox delas i två

Xerox har gått ut med att de kommer att dela upp verksamheten i två separata bolag, ett med fokus på Document Technology och ett med fokus på Business Process Outsourcing.

– I dag tar Xerox ytterligare positiva steg för att driva aktieägarvärdet genom att tillkännage att företaget kommer att delas upp i två starka, självständiga börsnoterade företag, säger Ursula Burns, ordförande och vd för Xerox.

Valet att dela upp verksamheten grundas i en uppfattning om att marknadsutvecklingen kräver mer flexibilitet och smidighet för att kunna innovera och utveckla tekniken enligt kundernas föränderliga behov. De två separata företagen ska därför kunna fokusera mer på dess respektive kunder.

Uppdelningen beräknas vara klar i slutet av 2016.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Allvarlig olycka i Kina påverkar priset på tryckfärger globalt

I slutet av mars inträffade en allvarlig olycka vid kemikalieföretaget Jiangsu Tianjiayi Chemical i Kina. Förutom de många omkomna och skadade i olyckan har det också en allvarlig inverkan på den globala råvarukedjan, inklusive material som används i uv-tryckfärger, skriver Flint Group i ett pressmeddelande.

Publicerat av: 

Umeåtryckeri ska modernisera

NRA Repro har mycket på sin att göra-lista. I det korta perspektivet ska de ställa om till mer rationella arbetsflöden för att möta efterfrågan på små serier och snabba leveranser. På några års sikt planeras flytt till nybyggda lokaler som ska öppna upp för ett mer lean-inspirerat produktionsflöde.

Publicerat av: 

Plockmatic släpper vattenbaserat lackverk

Plockmatic Industrial fortsätter utvecklingsresan med Argos Solutions och presenterar en vattenbaserad lösning speciellt utvecklad för lackning av digitaltryckta förpackningar.
– Jag vet att intresset kommer att vara stort även från andra områden, då vi här har en miljövänlig och kostnadseffektiv lösning, säger Tommy Segelberg, ansvarig för Plockmatic Industrial.

Publicerat av: