Ineko och Brand Factory går ihop

De två företagen arbetar båda inom området visuell kommunikation, och de vill med sammanslagningen kunna erbjuda sina kunder en bättre produkt.

De menar att företagen är kompletterande, med fullserviceleverantören Ineko som har tryckeri och reklam- och produktionsbyrå under samma tak, och Brand Factory som är leverantör av tjänster och produkter inom varumärkesprofilering och visuell kommunikation. Tillsammans har de en sammanlagd omsättning på 1,3 miljarder kronor i Sverige, Danmark, Finland, Norge och Estland.

– Jag ser fram emot sammanslagningen med Ineko. Samgåendet är ett naturligt steg då bolagen utvärderat en gemensam framtid under en längre period. Inekos och Brand Factorys kombinerade erbjudande av kreativa tjänster, IT-lösningar, produktionskapacitet, montagenätverk och djupa kunskap inom flera kundsektorer kommer att bli unikt på den nordiska marknaden, säger Peter Follin, nuvarande vd för Brand Factory och blivande koncernchef för den nya gruppen.

– Utvecklingen av vårt erbjudande inom storformatsproduktion och mot detaljhandelskedjor har varit centrala delar av Inekos strategi under de senaste åren. Tillsammans med Brand Factory tar vi nu stora kliv framåt i denna utveckling, samtidigt som vi adderar ett brett utbud av kompletterande tjänster och produkter som vi kan erbjuda våra kunder, säger Joakim Bergman, vd för Ineko och blivande vice-koncernchef för den nya gruppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *