Xaar lanserar skrivhuvud för UV-effekter

PUBLICERAD: 17 februari 2016
UPPDATERAD: 17 februari

Grain-affects-produced-using-the-Xaar-1002-GS40-UV-printhead1

Skrivhuvudet Xaar 1002 GS40 är skapat för UV-applikationer och ska möjliggöra ett större utbud av lack- och textureffekter för etiketter, förpackningar, grafik och trälaminat.

Enligt Xaar ska detta skrivhuvud, tack vare sina stora droppar, fungera bra för partiellack med reliefeffekt och taktila textureffekter som träfiber.

– Vi är glada över att vi utökar vårt sortiment av UV-skrivhuvuden till att omfatta Xaar 1002 GS40, som gör att våra kunder kan skapa ett spektrum av effekter som tidigare varit typiska för andra tekniker såsom prägling. Detta blir allt vanligare när det kommer till etiketter och förpackningar för lyxprodukter inom livsmedels- och dryckessektorn, säger Alan Mutch, produktchef på Xaar.

Läs vidare

Summa släpper ny version av mjukvara för flatbäddsskärare

Nu kommer en ny version av programmet Go Produce Flatbed Edition 3.0 som är skräddarsytt för skärmaskiner av flatbäddsmodell i F-serien.
_DSC0105

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Flexa utlovar innovativa lösningar

Flexa deltar på Drupa 2024 för första gången. Det italienska företaget ska visa innovativa lösningar inom skärning, laminering och rullskärning.
Easy-plus

De lockar med 16 förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda 16 olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
image005

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)