Kungen hälsar på Canon i Japan

IMG_0281

Kung Carl XVI Gustaf kikar på utskrifter gjorda på nästa generations storformatskrivare som återger bland annat höjd och glans, enligt Canon.

Den 18 februari fick Canons huvudkontor i Japan kungligt besök. Kung Carl XVI Gustaf, tillsammans med Kungliga ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) hälsade på hos företaget som en del av IVA:s Royal Technology Mission (RTM) – en internationell delegationsresa med fokus på teknik, vetenskap och näringsliv.

Hos Canon demonstrerades Canons tekniker för framtida bildbehandling, sensorer och objektiv samt tekniker inom hälso- och sjukvård.

– Vi känner oss hedrade över att få välkomna H.M. Konung Carl XVI Gustaf och IVA-gruppen till Canon Inc., och att få möjlighet att demonstrera våra innovativa tekniker inom bildbehandling och våra framtida konceptuella tekniker, säger Fujio Mitarai, ordförande och vd på Canon, och fortsätter:

– Vi ser fram emot fortsatt kompanjonskap och samarbete med Sverige, ett samarbete som inriktar sig på att förbättra teknik och innovationer både inom myndigheter, företag och den akademiska världen.

För kungen är det 23:e gången han deltar i IVA:s RTM, som leds av IVA:s preses Leif Johansson.

– Vi är väldigt imponerade av besöket på Canon i Japan. Företagets avancerade tekniker gör dem världsledare inom detta område, säger Leif Johansson.

updaterad

Kung Carl XVI Gustaf och Mr Mitarai, ordförande och vd på Canon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *