De flyttar hem printproduktionen

PUBLICERAD: 24 februari 2016
UPPDATERAD: 24 februari

1455703559280

Danska klädföretaget Bestseller investerade i en Jeti Mira från Agfa Graphics för att öka sin tryckproduktion av marknadsföringsmaterial.

Under 2014 köpte företaget två Anapurna UV-inkjet-printers, främst för att kunna göra större affisch-jobb, optimera sin time-to-market och uppnå större flexibilitet. Tidigare var många av de jobben utlagda på entreprenad, enligt företaget.

I och med den nya investeringen i en Jeti Mira – som installerades i december 2015 – har Bestseller ökat ytterligare i kapacitet.

– Det gör att vi kan ta hem produktionen av många kartongutskrifter. Dessutom kan vi producera mer för våra externa B2B-kunder. Jeti Mira-maskinen gör att vi kan erbjuda en komplett lösning, oavsett om det gäller att trycka folier, affischer eller plåtar, kan vi lösa det också. Vi älskar också att kunna göra special-grejer, som att trycka med vitt bläck eller lack, säger Henrik Dencker, chef på Bestseller Tryckeri.

Henrik Dencker, chef på Bestseller Tryckeri.
Henrik Dencker, chef på Bestseller Tryckeri.

AGFA-Jeti-Mira-d

Läs vidare

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera

Elitidrottaren som trycker och graverar till bröllop

Jessica Ekvall lämnade tv-branschen för att få vara kreativ på riktigt. I villan utanför Stockholm har 25-åring byggt upp företaget Silver Leaf som trycker på allt från kläder till glas för alla tillfällen. Företaget har en särskild inriktning mot bröllop.
Silver-Leaf-collage

Storaffär: Åtta45 köper flera nya Canon-pressar

Åtta45 genomför stora investeringar i både nya digitala toner- och inkjet-pressar från Canon. Bolaget räknar med att satsningarna kommer ge betydande konkurrensfördelar.
åtta45-webb

Xeikon omorganiserar för att framtidssäkra

Xeikon ska omorganisera sin verksamhet "för att anpassa sig till den nuvarande verkligheten", med en post-Covid förändring i konsumentbeteende och en resulterande nedgång i försäljning, kombinerat med högre löner och stigande energipriser, som har "satt företagets framtid i riskzonen". Det skriver tidningen Digital Labels & Packaging.
Xeikonx

Senaste nytt

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera