Vitare papper från pappersbruket i Munkedal

PUBLICERAD: 7 mars 2016
UPPDATERAD: 7 mars

MunkenKristall_PR-bild1_160304

Ett nytt tillskott har kommit till Arctic Paper Munkedals papperskollektion Munken Design Range. Munken Kristall är den fjärde och vitaste nyansen i samlingen obestrukna papper.

Företaget menar att det nya pappret är ett svar på ökad efterfrågan av finpapper med både hög vithets- och ljushetsgrad. Arbetet med att utveckla det nya pappret påbörjades 2013 vid pappersbruket i Munkedal.

Pappret skulle ha en hög och naturlig vithet, inte en kall och blå ton, menar företaget, som skriver att de genomfört flera tester i fabriken och gjort undersökningar hos designers runt om i världen.

– Vi för traditionen av finpapper för böcker och design vidare. Med Munken Kristall har vi hittat en optimal högvit nyans i perfekt harmoni med övriga nyanser: Munken Pure, Munken Lynx och Munken Polar. Den är ett naturligt nästa steg som kompletterar övriga nyanser och fulländar Munken Design Range, säger Conny Olsson, chef för teknisk kundservice, som jobbat på bruket i 19 år.

 

Läs vidare

Matilda Iverlund ny vd på Paper Province

Paper Province har rekryterat Matilda Iverlund, som närmast kommer från Billerud, som ny vd.
Matilda-Iverlundx

Antalis stärker på den baltiska marknaden

Antalis som är verksamma inom bland annat förpackning, visuell/grafisk kommunikation och kontorsvaror fortsätter att expandera internationellt. Det franska företaget förvärvar nu Pakella med bas i Litauen, en ledande aktör inom distribution av industri- och livsmedelsemballage i Lettland, Litauen och Estland.
Herve-Poncin-Chief-Executive-Officer-of-Antalis

Småländskt tryckeri flyttar och stänger kontorshandel

Solvändan förlag och tryck stänger Möre bok och kontor i Torsås och flyttar tryckeriet och förlaget. 
Möre

Grafiska företagens produktion nere på rekordlåga nivåer

Den grafiska branschen upplever en kraftig nedgång i både orderingång och produktionsvolym. Jämfört med 2015 har produktionsvolymen nu sjunkit till cirka 67 procent. Men det finns ljusglimtar.
pall-konjuntur

Senaste nytt

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

TAG Reklam: "Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan"

TAG Reklam är en veteran bland Karlstads många profilföretag och uppnådde sin högsta omsättning senaste året 2022/2023. I sitt nattklubbssvarta showroom satsar de på minimalism för att underlätta för kunderna.
– Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan, säger Andreas Gustafsson, vd.
DSC_5547

Tryckcentrum växer digitalt genom förvärv

Tryckcentrum i Blekinge förvärvar Altefur Development och den 1 mars öppnas en ny avdelning som kommer att fokusera på digital kommunikation.
Tryckcentrum

Profilföretaget Printer gör satsning i Finland

Brover Group-ägda Printer, e-handlare inom reklam- och trycksaker, har verkat på den svenska marknaden under några år. Nu tar företaget steget över Östersjön och går in i grannlandet Finland.
Printer Finland