Roland DG bygger nytt från grunden

PUBLICERAD: 15 mars 2016
UPPDATERAD: 15 mars

Roland DG har som specialitet att deras skrivare först skriver och därefter skär ut exempelvis etiketter eller dekaler ur det tryckta. Med den helt nya Truevis VG-serien har maskinen utvecklats från grunden. Skrivhuvudena är 25 procent bredare, vilket ger motsvarande högre hastighet jämfört med tidigare modeller.

Genom att använda sju färger – och dessutom ha tre olika droppstorlekar – får man upp kvalitén rejält i den här ecosolvent maskinen, som kan styras från en mobiltelefon eller läsplatta.

VG finns i två storlekar – 54 och 64 tum, vilket ger en bredd på 140 respektive 160 cm. Det enda som skiljer mellan dem är storleken. Båda producerar 14 kvm i timmen vid vanlig produktion och sju kvm om du kör i sjufärgsmode.

Färgen kommer i mjuka halvlitersförpackningar som bara rullas ihop när de är tömda. Själva huvudena sitter kvar. Det ger minimalt med sopor.

Roland DGs helt nya Truevis VG-serie har ett kraftfullare huvud som ger 25 procent högre produktion jämfört med tidigare modell. Det är en ecosolvent skrivare som kan användas för bildekaler, dekorväggar, affischer och banners.

Roland DGs helt nya Truevis VG-serie har ett kraftfullare huvud som ger 25 procent högre produktion jämfört med tidigare modell. Det är en ecosolvent skrivare som kan användas för bildekaler, dekorväggar, affischer och banners.

 

VG 54/64 kan fås i tre färgkombinationer. Den enklaste är CMYK. Mellanmodellen har dessutom ljus cyan, magenta och svart medan den största modellen även har den hett eftertraktade vita färgkanalen.

Ett helt nytt skärverktyg har också utvecklats. På Roland DGs presskonferens ställde jag frågan varför, eftersom redan de tidigare knivarna ansågs robusta och . Svaret var att man ännu bättre vill kunna skära i svåra material som exempelvis kraftigare textil och vinyl. Ännu fler material är nu möjliga att inte bara trycka utan även figurskära eller perforera.

En smart detalj är att en lampa lyser på det senast tryckta materialet. Därigenom ser du direkt om det är något fel på trycket. En annan smart detalj är att maskinen både gör Pdf och Postscript, så det är inga problem med transparens eller överlappning.

Roland DGs nordenchef Anders Mydtskov och europachefen Jerry Davies.
Roland DGs nordenchef Anders Mydtskov och europachefen Jerry Davies.

 

 

 

 

Läs vidare

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Epson trycker på etikett och mikroproduktion

Epson visar flera stora nyheter inom etikettryck under Drupa, men även lösningar för textil samt mikroproduktion och personalisering.
Epson drupa

Senaste nytt

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)