Pdf-specifikationer även för förpackning

GWG_pr16001_David Zwang

David Zwang, ordförande för Ghent Workgroup.

Ghent Workgroup lanserar nya pdf-specifikationer för tryck- och förpackningsproduktion – GWG2015. Den nya specifikationen för tryck beskriver filinställningarna och arbetsflödeskraven på processen som är nödvändiga för att uppnå högkvalitativ produktion och växlingseffektivitet.

Följer du den nya GWG2015 pdf-specifikationen garanteras du kvalitetskonsekvens i hela leveranskedjan fram till tryckning och publicering. Specifikationen bygger på modern ISO PDF/X-4-standard, och lägger till ett antal specifika krav för olika marknadssegment.

Specifikationen för förpackningsproduktion är helt ny och hanterar offset, djuptryck och flexotryck. Steve Carter från Phototype och Lieven Plettinckx från Esko ledde skapandet av denna specifikation, de kommenterar i ett pressmeddelande:

– På grund av de unika krav som finns i processen behövde vi utveckla en särskild pdf-specifikation för förpackningar. GWG2015 pdf-specifikationen för förpackningar är också byggd på ISO PDF / X-4-standarden, och möter detta behov samt tar upp de specifika frågor som är relevanta för att förpacknings- och etikettproduktion.

– GWG 2015-specifikationerna, liksom alla våra andra ansträngningar, har utvecklats för att hålla jämna steg med det föränderliga tillståndet inom teknik och vad marknaden efterfrågar. Den kraftiga förändringen specifikationen 2015 var relaterad till vad som utgör säkra färgrymder och villkor som kan användas för tillförlitlig reproduktion. Dessutom fanns det andra mindre ändringar som utformades för att ta itu med användarfeedback på GWG2012-specifikationerna, säger David Zwang, ordförande för Ghent Workgroup.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Allvarlig olycka i Kina påverkar priset på tryckfärger globalt

I slutet av mars inträffade en allvarlig olycka vid kemikalieföretaget Jiangsu Tianjiayi Chemical i Kina. Förutom de många omkomna och skadade i olyckan har det också en allvarlig inverkan på den globala råvarukedjan, inklusive material som används i uv-tryckfärger, skriver Flint Group i ett pressmeddelande.

Publicerat av: 

Umeåtryckeri ska modernisera

NRA Repro har mycket på sin att göra-lista. I det korta perspektivet ska de ställa om till mer rationella arbetsflöden för att möta efterfrågan på små serier och snabba leveranser. På några års sikt planeras flytt till nybyggda lokaler som ska öppna upp för ett mer lean-inspirerat produktionsflöde.

Publicerat av: 

Plockmatic släpper vattenbaserat lackverk

Plockmatic Industrial fortsätter utvecklingsresan med Argos Solutions och presenterar en vattenbaserad lösning speciellt utvecklad för lackning av digitaltryckta förpackningar.
– Jag vet att intresset kommer att vara stort även från andra områden, då vi här har en miljövänlig och kostnadseffektiv lösning, säger Tommy Segelberg, ansvarig för Plockmatic Industrial.

Publicerat av: