Pdf-specifikationer även för förpackning

GWG_pr16001_David Zwang

David Zwang, ordförande för Ghent Workgroup.

Ghent Workgroup lanserar nya pdf-specifikationer för tryck- och förpackningsproduktion – GWG2015. Den nya specifikationen för tryck beskriver filinställningarna och arbetsflödeskraven på processen som är nödvändiga för att uppnå högkvalitativ produktion och växlingseffektivitet.

Följer du den nya GWG2015 pdf-specifikationen garanteras du kvalitetskonsekvens i hela leveranskedjan fram till tryckning och publicering. Specifikationen bygger på modern ISO PDF/X-4-standard, och lägger till ett antal specifika krav för olika marknadssegment.

Specifikationen för förpackningsproduktion är helt ny och hanterar offset, djuptryck och flexotryck. Steve Carter från Phototype och Lieven Plettinckx från Esko ledde skapandet av denna specifikation, de kommenterar i ett pressmeddelande:

– På grund av de unika krav som finns i processen behövde vi utveckla en särskild pdf-specifikation för förpackningar. GWG2015 pdf-specifikationen för förpackningar är också byggd på ISO PDF / X-4-standarden, och möter detta behov samt tar upp de specifika frågor som är relevanta för att förpacknings- och etikettproduktion.

– GWG 2015-specifikationerna, liksom alla våra andra ansträngningar, har utvecklats för att hålla jämna steg med det föränderliga tillståndet inom teknik och vad marknaden efterfrågar. Den kraftiga förändringen specifikationen 2015 var relaterad till vad som utgör säkra färgrymder och villkor som kan användas för tillförlitlig reproduktion. Dessutom fanns det andra mindre ändringar som utformades för att ta itu med användarfeedback på GWG2012-specifikationerna, säger David Zwang, ordförande för Ghent Workgroup.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *