Riso visar uppdaterat sortiment på Drupa

PUBLICERAD: 30 maj 2016
UPPDATERAD: 30 maj

RISO-at-DRUPA-12_2

Tre nya maskinmodeller kommer presenteras i Risos monter på Drupa, samt två koncept-enheter som ska passa för transaktionsprint.

De nya modellerna är Comcolor GD9630, Comcolor FW5230 och den digitala duplikatorn SF9350. GD9630 är enligt Riso världens snabbaste fullfärgs-bläckskrivare på 160 ppm och är kompatibel med Fiery.

FW5230 är en kompakt höghastighets-bläckskrivare som ska strömlinjeforma tryckjobben, och SF9350 har ökad hastighet och bildkvalitet jämfört med tidigare modeller.

De två konceptenheterna är Riso T1 och T2. T1 är en kompakt fullfärgs-bläckskrivare med rullmatning. T2 är en höghastighets- och fullfärgs-bläckskrivare med arkmatning.

– Även om dessa tre nya enheter ännu inte lanserats i Europa, kommer besökare vid Risos monter på Drupa kunna uppleva våra nya innovationer och se de unika möjligheter som är öppna för dem, säger Tatsuo Murakami, chef på Riso UK.

Läs vidare

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Canon inför Drupa: ”Nu kommer ju allt!”

Canon presenterar teknik- och affärsinnovationer på Drupa och har en lång rad nya skrivare att visa upp.
Matteus-Celinski

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Senaste nytt

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex