Riso visar uppdaterat sortiment på Drupa

PUBLICERAD: 30 maj 2016
UPPDATERAD: 30 maj

RISO-at-DRUPA-12_2

Tre nya maskinmodeller kommer presenteras i Risos monter på Drupa, samt två koncept-enheter som ska passa för transaktionsprint.

De nya modellerna är Comcolor GD9630, Comcolor FW5230 och den digitala duplikatorn SF9350. GD9630 är enligt Riso världens snabbaste fullfärgs-bläckskrivare på 160 ppm och är kompatibel med Fiery.

FW5230 är en kompakt höghastighets-bläckskrivare som ska strömlinjeforma tryckjobben, och SF9350 har ökad hastighet och bildkvalitet jämfört med tidigare modeller.

De två konceptenheterna är Riso T1 och T2. T1 är en kompakt fullfärgs-bläckskrivare med rullmatning. T2 är en höghastighets- och fullfärgs-bläckskrivare med arkmatning.

– Även om dessa tre nya enheter ännu inte lanserats i Europa, kommer besökare vid Risos monter på Drupa kunna uppleva våra nya innovationer och se de unika möjligheter som är öppna för dem, säger Tatsuo Murakami, chef på Riso UK.

Läs vidare

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1