R&D Spandex förvärvar Schneidler Grafiska i Sverige och Norge

Alexander Pierrou och Jan Skantze.

Alexander Pierrou och Jan Skantze.

I ett steg mot att utöka sin verksamhet i Norden har R&D Spandex förvärvat Schneidler Grafiska i Sverige och Norge.

Enligt R&D Spandex kommer kunderna till en början inte att märka någon skillnad efter förvärvet – både de och Schneidler Grafiska kommer att arbeta oberoende av varandra. De menar dock att företagen med tiden kontinuerligt kommer att bygga vidare på sina respektive sidor, för att kunna erbjuda en bredare produktportfölj.

Schneidler Grafiskas verksamhet som berör försäljning av utrustning och material till företag som sysslar med bokbindning, flexotryck, offsettryck och industriellt tryck kommer att flyttas över till ett nyetablerat företag: Edvard Schneidler AB. Det kommer att styras från Stockholm precis som Schneidler Grafiska, och ägas av desamma.

– Jag ser fram emot att få hälsa Schneidler Grafiska välkomna till vår organisation. De har en stabil kundbas, utmärkt rykte och kunnig personal, och båda våra företag är mycket engagerade i kundservice, vilket gör att Schneidler Grafiska passar mycket väl ihop med oss. Verksamheten kommer att gå vidare som vanligt hos bägge företagen, vilket tryggar kontinuiteten för Schneidler Grafiska som företag och varumärke. Vårt mål förblir detsamma: att fokusera på att erbjuda en förstklassig service och produktportfölj till den grafiska industrin i Norden, säger Alexander Pierrou, Nordenchef för R&D Spandex.

– Jag är glad över att Schneidler Grafiskas skylt- och reklamverksamhet får gå vidare som en del av den globla Spandex-organisationen – framtiden ser minst sagt lovande ut för Schneidler Grafiskas kunder och vår uppskattade personal, säger Jan Skantze, en av ägarna till Schneidler Grafiska.

– Kunderna hos både R&D Spandex och Schneidler Grafiska kommer ha stor nytta av vår breddade kapacitet tack vare bättre service och produkttillgänglighet. Genom oss kommer R&D Spandex kunder dessutom att få tillgång till ett bredare sortiment med utrustning och material, säger Mattias Jaginder, vd för Schneidler Grafiska Sweden.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Grafisk lärobok – nu med Clickable Paper

Introduction to Graphic Communication släpps i en ny uppdaterad utgåva – denna gång med Ricohs Clickable Paper.

– Boken täcker in de flesta ämnen inom grafisk kommunikation – från äldre tekniker med mycket spännande historia till färghantering och olika tryckprocesser, säger Erik Barö på Ricoh.

Publicerat av: 

”Vi vill kittla de mer kreativa kreatörerna”

PÅ Media installerar en sjufärgs digital offsetpress för att kunna göra effektfulla tryck på substrat ända upp till 600 mikron.
– Vi vill kittla de mer kreativa kreatörerna och att ge övriga kunder möjlighet att göra mer spännande trycksaker, säger Thomas Pall, vd för PÅ Media. 

Publicerat av: