Mediaköket satsar på flexibla förpackningar

PUBLICERAD: 16 juni 2016
UPPDATERAD: 14 november
Från vänster: Jan-Olof Jungersten, Visutech, Henrik Stenkil, Flextrus, Mattias Wikander, Mediaköket, Åsa Bengtsson, Mediaköket, Mats Winde, Mediaköket, Maud Rahm, Flextrus, Rickard Ådén, Visutech samt Jan Karlsson, Flextrus.
Från vänster: Jan-Olof Jungersten, Visutech, Henrik Stenkil, Flextrus, Mattias Wikander, Mediaköket, Åsa Bengtsson, Mediaköket, Mats Winde, Mediaköket, Maud Rahm, Flextrus, Rickard Ådén, Visutech samt Jan Karlsson, Flextrus.

I en satsning på digitaltryck för flexibla förpackningar blir Mediaköket de första i Norden att skriva avtal om en HP Indigo 20000 med efterbehandling Digicon 3000 från ABG/Edale. Samtidigt inleder de ett samarbetsavtal kring digitaltryck av flexibla förpackningar med förpackningsföretaget Flextrus.

Företaget, som erbjuder grafisk produktion, print management och högkvalitativ etikettryckning, har sedan tidigare en HP Indigo WS6600.

– Den globala marknaden för flexibla förpackningar växer. Med en ökad efterfrågan på fler jobb i mindre upplagor, kortare ledtider och högre tryckkvalitet, behövde vi en partner som kunde garantera tillförlitlighet, kapacitet och effektfulla förpackningar för att hjälpa våra kunder att sticka ut på butikshyllan. Vi är stolta över att vara de första i Norden att investera i en HP Indigo 20000 och baserat på erfarenhet från vår HP Indigo WS6600 så vet vi att HP tillsammans med Visutech är de rätta digitala leverantörerna att hjälpa oss att driva den digitala transformeringen på vår marknad, säger Mats Winde, ägare av Mediaköket.

Genom samarbetet med Flextrus ska de båda företagen utforska affärsmöjligheterna inom digitaltryckta flexibla förpackningar, och de menar att de med HP Indigo 20000 kommer att kunna erbjuda gravyrmatchande kvalitet på flexibla förpackningar med alla mervärden som digitaltryck kan erbjuda.

– Genom att ingå partnerskap med Mediaköket adderar Flextrus ännu en dimension till vår teknologibas. Vi har stor respekt för de specifika kompentenser som krävs för att utveckla framgångsrika företag inom digitaltryck och ser därför fram emot att samarbeta med en partner med mer än 15 års erfarenhet inom området, säger Maud Rahm, vd för Flextrus.

Läs vidare

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1