Gmund pratar förpackningsframtid efter Drupa

PUBLICERAD: 23 juni 2016
UPPDATERAD: 23 juni

Gmund_Drupa_Stand_all_

– Den vikta lådan kommer aldrig att försvinna, säger Walter Kurz, ordförande för Leonhard Kurz Stiftung & Co, i ett samtal med Gmunds vd Florian Kohler.

Efter Drupa diskuterar de trender och framtidsvisioner.

– Man måste helt enkelt se bortom horisonten och aldrig stå stilla. Individualisering är ett stort ämne idag. Förpackningar med olika namn, till exempel för Nutella, eller på olika sätt färgade förpackningar med spännande yteffekter är på modet just nu, säger Walter Kurz.

Enligt Gmund är han mycket imponerad av de intensivt färgade naturliga papperna i Gmunds nya färgsystem.

Gmunds vd Florian Kohler och Walter Kurz, ordförande för Leonhard Kurz Stiftung & Co.
Gmunds vd Florian Kohler och Walter Kurz, ordförande för Leonhard Kurz Stiftung & Co.

– Vi kan använda dessa papper med folietryck för att skapa spännande förpackningslösningar som ökar intäkterna vid försäljningsstället, säger Walter Kurz.

Florian Kohler sammanfattar Drupa:

– 260 000 besökare från 188 länder, inklusive mer än 3000 gäster i Gmunds monter. Detta var en mycket framgångsrik Drupa för oss. Den grafiska industrin går återigen uppåt. Vi välkomnade många intresserade människor från Europa och på andra håll i vår monter. Vi gjorde flera stora försäljningar på mässan och vi var nöjda med den positiva stämningen.

Gmund_Drupa_foreveryday_

Läs vidare

Matilda Iverlund ny vd på Paper Province

Paper Province har rekryterat Matilda Iverlund, som närmast kommer från Billerud, som ny vd.
Matilda-Iverlundx

Antalis stärker på den baltiska marknaden

Antalis som är verksamma inom bland annat förpackning, visuell/grafisk kommunikation och kontorsvaror fortsätter att expandera internationellt. Det franska företaget förvärvar nu Pakella med bas i Litauen, en ledande aktör inom distribution av industri- och livsmedelsemballage i Lettland, Litauen och Estland.
Herve-Poncin-Chief-Executive-Officer-of-Antalis

Småländskt tryckeri flyttar och stänger kontorshandel

Solvändan förlag och tryck stänger Möre bok och kontor i Torsås och flyttar tryckeriet och förlaget. 
Möre

Han satsar 100 miljoner kronor på ny etikettproduktion

I det lilla samhället Kattarp, drygt en mil norr om Helsingborg, händer något märkligt. På en idyllisk lantbruksgård byggs en helt ny etikettproducerande verksamhet, helt från scratch, och stora pengar satsas.
sten

Senaste nytt

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

TAG Reklam: "Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan"

TAG Reklam är en veteran bland Karlstads många profilföretag och uppnådde sin högsta omsättning senaste året 2022/2023. I sitt nattklubbssvarta showroom satsar de på minimalism för att underlätta för kunderna.
– Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan, säger Andreas Gustafsson, vd.
DSC_5547

Tryckcentrum växer digitalt genom förvärv

Tryckcentrum i Blekinge förvärvar Altefur Development och den 1 mars öppnas en ny avdelning som kommer att fokusera på digital kommunikation.
Tryckcentrum

Profilföretaget Printer gör satsning i Finland

Brover Group-ägda Printer, e-handlare inom reklam- och trycksaker, har verkat på den svenska marknaden under några år. Nu tar företaget steget över Östersjön och går in i grannlandet Finland.
Printer Finland