Canon 3D-skriver modekonst

PUBLICERAD: 29 juni 2016
UPPDATERAD: 29 juni
foto-jenny_lexander
Foto: Jenny Lexander.

I ett samarbete med modefotografen och bildkonstnären Jenny Lexander och Hawyllska museet har Canon tagit fram ett åttiotal utskrifter på vitt skilda material till 1500-tals-utställningen Harlekina & Harlekin – ett möte med tystnadens elegans.

– Vi såg det här som en möjlighet att visa hur fantastiska våra printrar är och att de kan skriva ut på nästan vad som helst. Vi har i princip använt alla våra teknikmöjligheter i storformat och har tagit fram bilder på plexiglas, kartong, spegelglas, tyg, metall och så vidare. Vi har även tagit fram 3D-versioner av Livrustkammarens dräkter eftersom de är för känsliga för att flyttas, säger Matteus Celinski, försäljningschef för PPG på Canon.

– Jag tog kontakt med Canon eftersom jag använder deras kameror och de har spetskompetens inom branschen. Hallwylska har det också som kulturinstitution och är ett levande museum som med sitt arv påminner om Venedig, säger Jenny Lexander som både ställer ut och jobbar med den fysiska utformningen som curator.

Matteus Celinski menar att utställningen är ett utmärkt tillfälle för Canon att visa upp både sin bredd av utskrifter och deras kvalitet på ett sätt som annars inte är så vanligt.

– Vanligtvis används de här produkterna för industriell produktion av prototyper och i grafisk bransch. Nu vill vi visa att man även kan göra annat med dem, dels för att inspirera våra kunder, dels för att visa allmänheten vilka möjligheter som finns. Vem som helst kan till exempel ta sina bilder till någon av våra kunder så kan de skapa en fototapet eller en utskrift på akrylglas till sitt hem.

Läs vidare

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Elitidrottaren som trycker och graverar till bröllop

Jessica Ekvall lämnade tv-branschen för att få vara kreativ på riktigt. I villan utanför Stockholm har 25-åring byggt upp företaget Silver Leaf som trycker på allt från kläder till glas för alla tillfällen. Företaget har en särskild inriktning mot bröllop.
Silver-Leaf-collage

Storaffär: Åtta45 köper flera nya Canon-pressar

Åtta45 genomför stora investeringar i både nya digitala toner- och inkjet-pressar från Canon. Bolaget räknar med att satsningarna kommer ge betydande konkurrensfördelar.
åtta45-webb

Senaste nytt

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera