Framgångsrikt test för Konica Minolta

PUBLICERAD: 1 juli 2016
UPPDATERAD: 1 juli
Yuichi Itoh, assistant manager på Component Business Division, Konica Minoltas Inkjet Business Unit, med några av proverna som producerades på Drupa med MEMS skrivhuvudteknik.
Yuichi Itoh, assistant manager på Component Business Division, Konica Minoltas Inkjet Business Unit, med några av proverna som producerades på Drupa med MEMS skrivhuvudteknik.

Konica Minoltas nya skrivhuvuden som utvecklats för att utnyttja företagets egna MEMS-teknik har framgångsrikt testas för första gången på Drupa.

MEMS-teknik bildar mikrostora mekaniska system på kisel- eller glassubstrat, som kräver mycket avancerade tillverkningsteknologier på micron-skala. Konica Minolta visade skrivhuvudena på Drupa, och dessa håller på att utvecklas för att bättre betjäna kommersiellt tryck, etikett-tryck och andra industriella tillämpningar.

– Reaktionen från besökare på dessa första försök på Drupa var mycket positiv och har gett oss ännu mer självförtroende när vi fortsätter framåt. Med möjlighet att leverera högre upplösning, kompatibilitet med ett bredare spektrum av färger, och fler olika bläck, kommer dessa skrivhuvuden möta och till och med överträffa marknadens behov, säger Katsuaki Komatsu, koncernchef för Inkjet Business Unit Konica Minolta.

Läs vidare

Metalliska element i etiketter minskar förfalskningar

Xeikon samarbetar med Kurz för att ta strid mot piratkopior.
XEI_pr2403_PR_KURZ_EG

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper